A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Augusztusban távozik a posztjáról Bruno Famin, a Forma-1-es Alpine istálló csapatfőnöke.

A francia csapat pénteken a Belga Nagydíj első két szabadedzése között jelentette be, hogy a szakember a továbbiakban a Renault csoport és a hozzá tartozó Alpine minden egyéb motorsporthoz kapcsolódó tevékenységével foglalkozik majd - írj az MTI. 

Bruno Famin, Alpine
Nem Bruno Famin lesz az Alpine csapatfőnöke
Fotó: AFP / AFP or licensors/Alpine's French team principal Bruno Famin looks on during a press conference during a practice session, ahead of the Formula One Belgian Grand Prix at the Spa-Francorchamps Circuit in Spa on July 26, 2024. According to L'Equipe French sport magazine on July 26, 2024, Alpine team boss Bruno Famin will step down at the end of August, 2024. (Photo by JOHN THYS / AFP)

Azt is közölték, hogy az új csapatfőnököt "a megfelelő időpontban" megnevezik.

Bruno Famint a mostani idény előtt átmenetileg nevezték ki csapatfőnöknek a tavalyi Belga Nagydíj után távozott Otmar Szafnauer helyére.

A meglehetősen sikertelen szezont teljesítő, a konstruktőrök világbajnoki pontversenyében kilenc ponttal csak nyolcadik Alpine-nál hónapok óta zajlik egy nagyobb mértékű átalakítási folyamat.

Ami a versenyzőket illeti, csütörtökön jelentették be, hogy a francia Esteban Ocon jövőre a Haasnál vezet majd, míg honfitársa, Pierre Gasly több évre szóló szerződést írt alá az istállónál.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!