Vágólapra másolva!
A négyszeres F1-es világbajnok legenda, Alain Prost szerint nem kellene elítélni Max Verstappent, amiért az Osztrák Nagydíjon összeütközött Lando Norrisszal.

A Brit Nagydíj előtt megrendezett Osztrák Nagydíjon a legnagyobb visszhangja Max Verstappen és Lando Norris ütközésének volt. Az élen haladó hollandot a verseny végéhez közeledve szerette volna megelőzni brit riválisa, ám a Red Bull sztárja ezt nem engedte, ezért összekoccantak, melynek köszönhetően a McLaren pilótájának futama tönkre is ment. Verstappen viszont az ötödik helyen zárt a versenyt, pontszerzésének köszönhetően pedig növeni tudta előnyét Norrisszal szemben a vb-pontversenyben. Az incidens után a többség a háromszoros világbajnokot hibáztatta túlzott agressziviása miatt, azonban a legendás Alain Prost a védelmére kelt.

Formula 1 Qatar Airways Austrian Grand Prix 2024
Verstappen és Norris ütközése nagy port kavart az Osztrák Nagydíjon
Fotó: NurPhoto via AFP

A négyszeres világbajnok Prost megvédte Verstappent

Én nem gondolnám, hogy lett volna egy agresszor és egy áldozat. A baleset összetett volt. 

Azzal egyetértek, hogy főként Max volt érte a felelős. Megbüntették, de szerinte ez főként csak egy balszerencsés versenybaleset volt. Verstappen kissé balra húzott, de nem hiszem, hogy szándékosan. Csak pár centiméterről volt szó, és talán Lando is rámehetett volna a kerékvetőre" - elemezte a helyzetet Alain Prost, aki annak idején Ayrton Sennával vívott hatalmas csatákat a versenypályán.

Max nagyon keményen versenyez. Benne van a DNS-ében és nem is fog változni. Ettől olyan erős, de közben nem szabad megfizetnie azért, mert egyfajta kemény kép alakult ki róla. 

Ayrton Senna és Michael Schumacher is hasonlóan kemény versenyzők hírében álltak" - védte meg Verstappent a négyszeres világbajnok francia.

A 2024-es Forma-1-es szezon július 19. és 21. között a Magyar Nagydíjjal folytatódik. Tizenkét versenyhétvége után a 255 pontos Max Verstappen vezeti az összetettet a 171 pontos Lando Norris és a 150 ponttal rendelkező Charles Leclerc előtt. Az egyéni pontverseny negyedik helyén a 146 pontos Carlos Sainz áll, mögötte Oscar Piastri 124, Sergio Pérez 118, George Russell 111, Lewis Hamilton pedig 110 ponttal rendelkezik. A konstruktőrök között a Red Bull 373 ponttal vezet, 71 ponttal megelőzve a második Ferrarit és 78-cal a harmadik McLarent.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről