Vágólapra másolva!
Lando Norris, a McLaren Forma-1-es pilótája a tavalyi Magyar Nagydíjon elvitte a show-t, miután a pódiumceremónián eltörte a futamgyőztes Max Verstappen értékes Herendi trófeáját. A McLaren brit pilótája bocsánatot kért a tettéért, idén pedig ellátogatott a herendi porcelángyárba, ahol kapott egy gyönyörű, herendi festésű sisakot, amelyet a Hungaroringen fog viselni.

A herendi porcelángyárban járt Lando Norris az idei Formula 1-es Magyar Nagydíj előtt. A McLaren brit pilótája tavaly, a hungaroringi futam után, az önfeledt ünneplés közben a dobogón összetörte Max Verstappen első helyért kapott díszvázáját. A vázát újragyártották, sőt a pilótának annyira megtetszett a herendiek munkája, hogy közös, kölcsönösen hasznos lehetőségben kezdetek gondolkodni. 

NORRIS, Lando
Lando Norris Herendi díszítésű sisakban vesz részt a hétvégi Forma-1-es Magyar Nagydíjon.
Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Ennek eredményeképpen Norris az idei Magyar Nagydíjon herendi mintás bukósisakban fog versenyezni, amit szerdán mutattak be a porcelánmanufaktúra kávézójában. A pilóta a bemutató előtt végiglátogatta a gyárat, köszönetet mondott a dolgozóknak a munkáért és belekóstolt a porcelánkészítés és díszítés rejtelmeibe. Ez olyan jól sikerült, hogy munkát ajánlott neki Dr. Simon Attila vezérigazgató.

Lando remekül vizsgázott, ajánlottam is neki egy munkát a porcelángyárban. Hosszú előzménye volt ennek a találkozásnak. A herendi évek óta a Magyar Nagydíjon a trófeák szállítója. Lando komoly esélyese a futamnak. Bízunk benne, hogy a trófea idén az ő kezében lesz. 

Nyolc hónappal ezelőtt megkeresett minket Lando menedzsere, hogy szeretnék megmutatni azt az értéket, amit a herendi képvisel. Ekkor jött az ötlet, hogy alkossunk közösen egy sisakot” – mondta Borsnak Simon Attila.

Olyan dolgot tudtunk ezzel a sisakkal megalkotni, aminek valódi jelentése, üzenete van. Egy versenyzőnek mindig nagyon fontos, hogy milyen sisakban versenyzik. 

Nagyon köszönöm ezt a sisakot a herendi családnak. Jövő héten pedig meg is kezdem itt a munkámat” – tette hozzá nevetve Lando Norris. 

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről