Vágólapra másolva!
Az hamar eldől, hogy a Red Bull holland pilótájának nincs esélye a győzelemre, de ezt nehezen emésztette meg a világbajnok. Max Verstappen a rádióban nem kímélte a saját csapatát sem, majd a futam után is kiosztott mindenkit, aki kritizálni merte.

Max Verstappen már a rajt után morgott, amikor a pályán kívül előzte meg Lando Norrist az első kanyarban, majd a csapata javaslatára visszaadta a második helyet azért, hogy a versenybírók ne vizsgálják meg az esetet és ne kapjon büntetést a futamon. A folytatásban a csapata eltérő taktikát választott a McLarenhez képest, ugyanis később kezdte meg a Red Bull a kerékcseréket, de ez nem jött be, már csak azért sem, mert a hollandot minden alkalommal komoly forgalomba engedte vissza a csapata és a bokszutcában sem végeztek tökéletes munkát. Verstappen nem fogta vissza magát, olyanokat mondott a rádióban, amit az ember nem nyilvánosan sem szívesen mond a munkatársainak, de ez úgy tűnik, a hollandot nem igazán érdekelte.

F1 Grand Prix of Hungary - Qualifying
Max Verstappen nem kímélt senkit a balul sikerült futamon
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Alessio Morgese/NurPhoto

Verstappen már az első kanyar utáni incidenst is másképp látta, mint a csapata, de később is kiosztott mindenkit. „Megdöbbentő, mennyire hagyjuk magunkat, hogy a többiek megelőzzenek, és teljesen szét….uk a versenyemet” – mondta a táv fele után nem sokkal.

Az 55. körben „finom utasításokat” kapott a csapatától, mire ez volt a válasz: 

„Nem haver, ne mondd ezt a szarságot, csak adjátok ezt a szar stratégiát, oké? Én majd próbálom menteni a menthetőt” – zárta le még egy ízes káromkodással.

Később a mérnöke, Gianpiero Lambiase csendre intette a hollandot, és megkérte, hogy ne a többi csapat és a világ füle hallatára mondjon olyanokat, miket nem kellene vagy amit később ő is megbánna majd. Lambiase gyerekesnek nevezte Verstappent.

A holland a futam végén még Hamiltonnal is összeütközött, ami után csak az ötödik helyen végzett. Az ütközést is próbálta Hamiltonra kenni, de a versenybírók őt idézték be a futam után, de végül nem kapott büntetést.

„Nem voltunk elég gyorsak ahhoz, hogy a McLarenekkel felvegyük a versenyt, de a harmadik hely a miénk lehetett volna. Sajnos a rossz stratégiai döntés miatt olyan helyzetbe kerültem, hogy támadnom kellett az előttem lévőket, de ebben a melegben túlmelegszik a gumi, amikor mások mögött haladsz" - összegzett Verstappen, aki a Hamiltonnal történt ütközésben a riválist látta felelősnek. "Elég sok kritikát kaptam Ausztriában, hogy fékezés közben irányt változtatok...nos, ezúttal elkezdtem egy előzési manővert, egyenesben tartottam az autót, ő pedig folytatta a jobbra kanyarodást még a féktávon. Erre nem számítottam, ezért blokkoltak a kerekeim" - jelentette ki a címvédő még a futam után és a beszámolók szerinte egy f betűs káromkodással hagyta ott a szerinte őt kritizáló újságírókat.

Verstappen és Hamilton balesete:


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!