Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén a Mercedes brit pilótája, Lewis Hamilton teljesítette a leggyorsabb kört. A két Red Bull a mezőny második felében zárt.

Monzában Max Verstappen nyerte az első Forma-1-es gyakorlást, az F1-es Olasz Nagydíj második szabadedzése pedig már a megszokott pilótafelállásban zajlott, hiszen a Mercedesnél George Russell visszakerült a balesettel debütáló Andrea Kimi Antonelli helyére. A nagy melegben azonban Russellnek még várnia kellett, a második edzés elején ugyanis még nem állt készen az autója a körözésre. A briten kívül Sergio Pérez maradt a legtovább a bokszutcában, a többiek szinte kivétel nélkül közepes keverékű gumikon nyitották a sort, és ezeken a Ferrarik voltak a leggyorsabbak.

Forma-1, F1, Olasz Nagydíj, 2024, Monza, Charles Leclerc, Ferrari
A Ferrarik remekül kezdték az F1-es Olasz Nagydíj pénteki szabadedzéseit
Fotó: Gabriel BOUYS / AFP

A folytatásban egyre több autóra kerültek fel a lágy abroncsok, a McLarenek ezeken az élre is álltak, miközben bő 20 perc után Pérez és Russell autója is elhagyta a garázst.

Volt baleset az F1-es Olasz Nagydíj második szabadedzésén is

A felforrósodott ülésével küszködő Lewis Hamilton éppen átvette a vezetést három ezreddel Lando Norristól, amikor nagyjából félidőben Kevin Magnussen forgott meg, és a dán pilóta a gumifalnak csapta a Haasát. A baleset miatt bő tíz percre piros zászlóval félbeszakadt a gyakorlás.

Az újraindítás után ismét visszaálltak a pilóták a versenyszimulációs körökre, leginkább a közepes keverékű abroncsok kerültek fel az autókra. A több kanyart is elfékező Max Verstappen így például lágyakon futott mért kör nélkül, 14. helyen zárta a második szabadedzést, míg a műszaki gondokkal küzdő csapattársa, Sergio Pérez 15. lett.

A gyakorlás élmezőnyének sorrendje végül nem változott, Hamilton Norris és Sainz előtt nyert a monzai péntek második állomásán.

Az F1-es Olasz Nagydíj hétvégéje szombaton 12:30-tól a harmadik szabadedzéssel folytatódik, majd szombaton 16 órától az időmérőt rendezik meg, míg az 53 körös monzai futamra vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!