A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Továbbra is állandó témát jelent Sebastian Vettel lehetséges visszatérése a Forma-1 mezőnyébe. A négyszeres világbajnok németről most egy új pletyka kapott szárnyra, méghozzá a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko jóvoltából.

Sebastian Vettel óriási meglepetést keltett, amikor a 2022-es Magyar Nagydíjon bejelentette, hogy az idény végén visszavonul. A Red Bull, a Ferrari és az Aston Martin négyszeres világbajnok német versenyzője, immár közel két éve nem ült Forma-1-es autóban, inkább a Le Mans-i 24 óráson induló Porschét próbálgatta - visszatérése mégis állandóan témát jelent a sorzat berkeiben. Ehhez ő maga is hozzájárult azzal, hogy továbbra sem jelentette ki, hogy végleges lenne a döntése.

F1 Grand Prix of Emilia-Romagna
Sebastian Vettel Ayrton Senna egykori McLarenjében az imolai pályán: ez még nem a visszatérés jele
Fotó: NurPhoto via AFP

Vettelt legutóbb a Mercedesszel hozták szóba, a német csapat azonban határozottan állította, hogy nem tárgyaltak a versenyző visszatéréséről. Az oe24 nevű osztrák lap most azonban új forrást talált, akitől újabb pletyka indult útjára. A forrás nem más, mint a pletykákat szívesen útjára indító Red Bull-tanácsadó, Helmut Marko. Aki bevallotta, hogy az osztrák csapat ugyan nem akarta beültetni Vettelt Max Verstappen mellé, mert abból "aligha jött volna ki jól", viszont az Audi nagyon is élénken érdeklődik a még mindig csak 37 éves német iránt.

A német autógyár csapata 2026-tól kapcsolódik be az F1-be, és valóban gőzerővel keresik Nico Hülkenberg csapattársát. Vettel tényleg nem lenne rossz választás, egyrészt felbecsülhetetlen rutinja, másrészt komoly marketingértéke miatt. Az esélyeit pedig csak tovább javíthatja Mattia Binotto és Jonathan Wheatley kinevezése, előbbivel ugyanis a Ferrarinál, utóbbival pedig a Red Bull dolgozott együtt hosszú éveken át, írja az M4 Sport.

Kapcsolódó cikkek:

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!