Vágólapra másolva!
Ahogy azt sejteni lehetett, nem várt tovább a Williams csapata, és kedden kirúgta egyik pilótáját, a szezon során rengeteget hibázó Logan Sargeantet, a helyére pedig már a hétvégi Olasz Nagydíjon a Forma-2 sorozatban remeklő 21 éves argentin Franco Colapinto ülhet be az egyik autóba.

A Williams Racing Forma-1-es csapat a hivatalos oldalán jelentette be, hogy kirúgta a szinte minden futamon egy autót összetörő amerikai Logan Sargeantet, és helyét már hétvégi monzai Olasz Nagydíjon az argentin Franco Colapinto veszi át. 

A 21 éves versenyző a Williams Racing Academy színeiben remekel a Forma-2-ben, idén nyert Barcelonában és Ausztriában, valamint további hét pontot gyűjtött a versenyeken. A Williams Forma-1-be történt 1977-es belépése óta Colapinto lesz a csapat 49. pilótája, aki nagydíjon rajthoz áll. A fiatal argentin számára nem lesz teljesen ismeretlen az FW46 kódjelű versenyautó, ugyanis az idei Brit Nagydíj egyik szabadedzésén már tett vele néhány kört a mezőnyben.

Colapinto honfitársa, Gaston Mazzacane 2001-es elküldése óta az első argentin az F1-ben, a Williams kötelékében pedig csupán a második. Ha elődje, a csapatot 1980-82 között szolgáló 12-szeres GP-győztes Carlos Reutemann nyomába akar lépni, akkor bizony nagyon oda kell tennie magát.

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!