Vágólapra másolva!
A Forma-1-es Szingapúri Nagydíj utolsó, harmadik szabadedzésén a McLaren brit pilótája, Lando Norris teljesítette a leggyorsabb kört.

A pénteki napon Lewis Hamilton és Max Verstappen látványosan szenvedett, Charles Leclerc és Lando Norris viszont kimagaslott a mezőnyből. Az F1-es Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzése még nappali fényben, száraz, meleg és páradús időben zajlott.

Forma-1, F1, Szingapúri Nagydíj, 2024, Fernando Alonso
Félbeszakították az F1-es Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzését, nehogy Fernando Alonso elgázoljon egy varánuszt
Fotó: ROSLAN RAHMAN / AFP

A pénteki gyakorlásokkal ellentétben a szombatin nem siettek az utcai pályára a pilóták, így egy ideig leginkább azt figyelhették érdeklődve a nézők, ahogyan 

egy varánusz mászik a szingapúri aszfaltcsíkon. Sőt, piros zászlóval félbe is szakították az edzést, mert veszélyes helyen volt az állat.

Ez főként a két Aston Martint zavarta, ugyanis az első tíz percben csak ők ketten jöttek ki a bokszutcából, de Fernando Alonso és Lance Stroll is csak egy-egy kört teljesített a közepes és a kemény keverékű gumikon. A garázsban a pilóták jót mosolyogtak azon, ahogy a pályabírók leüldözték a varánuszt a pályáról, de a néhány perces megszakítás után aztán egyre többen hajtottak ki.

A két Sauber és a williamses Franco Colapinto kivételével eleinte mindenki a közepes abroncsokon teljesített köröket, ezeken eleinte Max Verstappen volt a leggyorsabb, de végül az utolsó húsz percet – a lágy gumis etapot – Charles Leclerc kezdte az élen.

Lando Norris sikerével zárult az F1-es Szingapúri Nagydíj harmadik szabadedzése

Bő tíz perccel a vége előtt George Russell állt még az élen, ám ekkor Lando Norris három lila szektorral, 1:29,646-os idővel, nagy fölénnyel vette át a vezetést. Ez volt az első alkalom, hogy valaki másfél percen belüli kört teljesített Szingapúrban. Ez a köridő pedig megdönthetetlennek bizonyult, Norris 479 ezreddel zárt Russell, és 785 ezreddel Piastri előtt. Mögöttük Verstappen, Leclerc, Sainz, Hamilton, Albon, Colapinto és Alonso lett az első tíz sorrendje.

Az F1-es Szingapúri Nagydíj hétvégéje szombaton, magyar idő szerint 15 órától az időmérő edzéssel folytatódik. A 62 körös futamra vasárnap 14 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!