Vágólapra másolva!
Christian Horner váratlan kijelentést tett George Russellről, de a Mercedes Forma-1-es csapatfőnöke, Toto Wolff szerint a Red Bull első embere csak "próbálja keverni a sz**t".

Christian Hornert az F1-es Szingapúri Nagydíj alatt kérdezték a Red Bull csapatának lehetséges jövőjéről, a brit szakember pedig egy meglepő nevet is felhozott, mint az energiaitalosok lehetséges jövőbeli versenyzője. A kijelentése alapján nem kizárt, hogy a jelenlegi Mercedes-pilóta, George Russell 2026-tól a Red Bull Forma-1-es istállóját erősíti, később azonban erre Russell jelenlegi főnöke, Toto Wolff határozottan reagált.

Toto Wolff, F1, Red Bull, Mercedes, Christian Horner, csapatfőnök
A Red Bull és a Mercedes F1-es csapatfőnöke, Christian Horner és Toto Wolff nem először nincsenek egy véleményen
Fotó: GEORG HOCHMUTH / APA / AFP

„Nem félünk a saját programunkon kívülre tekinteni. George Russellnek jövő év végén lejár a szerződése. Ostobaság lenne ezt nem figyelembe venni. Ugyanakkor vannak más, tehetséges versenyzők, akiknek szintén lejár a szerződése” – mondta Christian Horner, amikor a Red Bull lehetséges 2026-os pilótafelállásáról kérdezték.

Toto Wolff reagált Christian Horner kijelentésére

Christian mindig próbálja keverni a sz**t, ez része a játszmának. George mindig is a Mercedes versenyzője volt, és ez remélhetőleg örökre így marad 

– nyilatkozta a Mercedes csapatfőnöke, Toto Wolff, amikor Horner szavaival szembesítették. – Ők ketten [Russell és Andrea Kimi Antonelli] jelentik a jövőt, ők a Mercedes versenyzői voltak és lesznek, ezért George-dzsal és Kimivel sokkal hosszabb távú szerződéseink vannak, amelyek nagyon bonyolultak az opciókat és a többit illetően."

A Racingline kiemelte, hogy a hétvége másik fő témája, a káromkodás lehetséges betiltása miatt Wolffot megkérdezték, nem fél-e attól, hogy a trágárkodása miatt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) megbünteti, ám az osztrák csapatvezető úgy vélte, adott esetben ki tudná menteni magát a felügyelők előtt.

A 2025-ös Forma-1-es szezonban a 20-ból már 18 hely elkelt a rajtrácson, a hátralévő hetekben a Sauber Nico Hülkenberg, az RB pedig Cunoda Juki csapattársát jelenti még be. A 2026-os évre azonban már a legtöbb F1-es versenyzőnek nincsen élő szerződése, így a szabályokkal együtt két év múlva a pilótafelállásokban is hatalmas változások lehetnek.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!