Vágólapra másolva!
Lando Norris, a McLaren pilótája azt az elvet vallja, hogy a rajtrácson és a pályán nincs barátság, aki pedig mást mond, az szerinte nem mond igazat.

Norris 2019-ben debütált az F1-es mezőnyben, 2024-ben pedig odáig jutott, hogy esélye lehet a világbajnoki címre, miután Max Verstappen előnye 52 pontra csökkent, ami annak is köszönhető, hogy Verstappen már nyolc futam óta nyeretlen. Norris és Verstappen a pályán kívül ugyan barátok, de Norris úgy véli, ennek a futamok közben nincsen jelentősége.

„Amint felveszem a sisakot, mindenkit utálok.

Ez nem változik” - mondta Norris a The Athleticnek. „Sokan azt hiszik, hogy csak azért, mert jól kijövök valakivel, akkor a pályán is ez a helyzet, de ez badarság. Hasonló az érdeklődési körünk, csinálunk közösen dolgokat. Kedvelem Maxot, nagyon őszinte srác, de ez nem változtat semmin, amikor a pályán vagyok. Azt hiszem, azokkal az emberekkel, akikkel a pályán kívül jobban kijössz, azokat az embereket akarod jobban legyőzni, amikor a pályán vagy. Azt gondolják, hogy mivel haverok vagytok, túl kedvesek vagytok a pályán. Szerintem pont az ellenkezője igaz” – mondta Norris, aki szerint nincs helye a kedveskedésnek, amikor Verstappennel, a legkeményebb riválisával kell versenyeznie.

Forma-1, F1, Azeri Nagydíj, 2024, Baku, Lando Norris
Lando Norris szerint verseny közben mindenkit utálni kell
Fotó: AFP/Jakub Porzycki/NurPhoto

„Max talán a legkeményebb ellenfél, akivel a pályán versenyezhetek. Segít neki, hogy az elmúlt négy-öt évben már a legjobbak között van, miközben nekem ez még mindig elég új” – mondta Norris, aki Szingapúrban az élről rajtolva tudott nyerni, ami hatalmas lépés volt, hiszen korábban rendre rosszul sikerültek a rajtjai az élről.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!