Vágólapra másolva!
A Lewis Hamilton Forma-1-es pótlására érkező Andrea Kimi Antonelli szabadedzésén a brit autóját vezetheti majd hétvégén, Mexikóban.

Az olasz szupertehetség, a 18 éves Antonelli szereplését már mindenki várja, hiszen korábban Monzában, hamar kiesett az edzésen. Hamilton még februárban jelentette be, hogy a 2025-ös szezontól többéves szerződéssel csatlakozik a Ferrarihoz, véget vetve ezzel hosszú és sikeres együttműködésének a Mercedesszel. Annak ellenére, hogy a Red Bull-lal háromszoros világbajnok Max Verstappen átigazolásával is összefüggésbe hozták, a Mercedes végül Antonellit ülteti majd George Russell mellé.

A bejelentésre azután került sor, hogy a 18 éves versenyző mindössze 10 perccel az első szabadedzése után megpördült a Parabolica kanyarban az első nagydíjhétvégéjén.

Kimi Antonelli lesz Lewis Hamilton utódja a Mercedesnél
Fotó: AFP/Mohd Rasfan

A Mercedes még nem teljesítette azt a kötelezettségét, hogy mindkét versenyzőjének autóját egy újonc vezethesse szabadedzésen, így Antonelli újra lehetőséget kap. A Mercedes hivatalos oldalán jelentette be, hogy Hamilton autójába ülhet Mexikóban a tiniversenyző.

„Alig várom, hogy vezethessek az első szabadedzésen és kivegyem a részem abból, hogy a csapat jól kezdjen a pályán ezen a hétvégén. Ez egy új pálya számomra, keményen dolgoztam, hogy felkészüljek. A magassága miatt egyedülálló, és ez egy olyan kihívás, amit már alig várok. Szeretném megköszönni a csapatnak, hogy megadta nekem ezt a lehetőséget” – mondta Antonelli.

A Mercedes célja, hogy javítson az Egyesült Államokban elkövetett hibákon, ahol Russell és Hamilton is ugyanabban a kanyarban ütközött a kvalifikáción, illetve a versenyen is. Hamilton a 2017-es Brazil Nagydíj óta a legrosszabb kvalifikációs eredményét érte el, amikor Austinban a 19. időt autózta, mielőtt a második körben megpördült és kiesett.

Mivel Russell a bokszutcából indulva a hatodik helyen ért célba, a csapatfőnök Toto Wolff bízik abban, hogy az autóban van potenciál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!