Vágólapra másolva!
Antonio Pérez Garibay, a Forma-1-ben szereplő Sergio Pérez édesapja meggyőződéssel állítja, hogy a fia egy napon világbajnok lesz.

Pérez remekül kezdte a szezont, hiszen öt futamból négyszer a dobogóra állhatott, a háromszoros világbajnok Max Verstappen mögött pedig a második helyen állt a pontversenyben. Azóta 14 futamot rendeztek a Forma-1-ben, Pérez pedig egyszer sem állhatott dobogóra, a legjobb helyezése egy negyedik hely volt még a májusban megrendezett Miami Nagydíjon. 

Sergio Pérez, Max Verstappen
Pérez nem tudja hozni Verstappen szintjét a Red Bullnál
Fotó: AFP/Simon Wohlfahrt

Pérez mostanra a nyolcadik helyre csúszott vissza a pilóták versenyében, nyáron pedig sok helyen tényként közölték, hogy a mexikói pilótát hamarosan ki fogja rúgni a Red Bull. 

A 34 éves pilóta végül megtarthatta az ülését, de a jövője továbbra is bizonytalan a Red Bullnál. Pérez teljesítménye korántsem biztató, ennek ellenére az édesapja, Antonio Pérez Garibay biztos benne, hogy a fia egy napon Forma-1-es világbajnok lesz. 

Checo legjobbja még csak most jön, biztos vagyok benne, hogy idővel Checónak meglesznek a fegyverei és az eszközei ahhoz, hogy a világbajnoki címért harcoljon. Nagyon izgatott vagyok, és ki tudom jelenteni, hogy Checo világbajnok lesz”

 – mondta a Récord+-nak a mexikói pilóta édesapja. 

F1 Grand Prix of Mexico - Practice
Sergio Pérez édesapja nagyon bizakodó
Fotó: NurPhoto via AFP/Gerardo Vieyra

Antonio Pérez Garibay nem fukarkodik a dicséretekkel, ha a fiáról van szó. Korábban azt is kijelentette, hogy a Forma-1-ben a fia a legértékesebb pilóta. Igaz, ezt csak annyival tudta megindokolni, hogy a fiának több szponzora van, mint Verstappennek és Hamiltonnak együttvéve

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!