Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia
Vágólapra másolva!
A korábbi Forma-1-es stratéga, Bernie Collins meg van róla győződve, hogy a kezdeti fellángolás után nem sok jót lehet remélni a Red Bull új koncepciójától, ami nem reagál jól a változtatásokra.

Az idény elején nagy meglepetést okozott a Red Bull, hiszen egy karcsúsított Forma-1-es autóval jelentkezett, amivel a Mercedes oldaldoboz nélküli koncepciójának elképzelését kívánta követni az idei szezonban. 

Sokan úgy gondolták, hogy ez egy fricska a német gyártó felé, és az első futamok alapján az új koncepció be is váltotta a hozzá fűzött reményeket, hiszen Ausztráliát leszámítva Miamiig Verstappen verhetetlen volt - írja a Motorsport.

The F1 Grand Prix Of Monaco, Max Verstappen, F1
Max Verstappennék bajban vannak? 
Fotó: NurPhoto via AFP / NurPhoto via AFP/Stefanos Kyriazis/NurPhoto

A lap hozzátette, Miamiban azonban már messze nem volt akkora fölényben a holland, mint korábban, Monacóban pedig egyértelműen visszacsúszott a Ferrari és a Mclaren mögé. A Sky Sportsnak nyilatkozó egykori stratéga, Bernie Collin szerint most jönnek ki az új autó gyengeségei.

„A Red Bull számára a legnagyobb gondot az jelenti, hogy az évet ezzel a nagyon eltérő koncepciójú autóval kezdték, mint amit korábban láttunk. Mindannyiunkat meglepett, hogy bármilyen módon megváltoztatták az autót, tekintve, hogy milyen erős volt az a konstrukció. 

A Red Bull esetében most már kezdünk olyan apróságokat hallani, mint például, hogy ó, nem egészen sikerült a korreláció, vagy nem egészen úgy működnek a fejlesztések, ahogyan azt elvárták"

 - mondta Collin.

„Láttam egy másik koncepciót, és azt gondoltam, ó, ez kockázatos” – magyarázta. - Aztán meglátod az első futamot, és azt gondolod, ó, megint sikerült nekik. 

Most már kezdjük látni, hogy valójában talán küzdenek a fejlesztésekkel.”

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről