Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia
Vágólapra másolva!
A 2021-es Belga Nagydíj óta először fordult elő, hogy egyik Ferrari sem jutott egy Forma-1-es időmérő utolsó szakaszába. Az F1-es Kanadai Nagydíj kvalifikációja után Carlos Sainz és Charles Leclerc nyilatkozott.

A Forma-1 történetében (az 1997-es Európai Nagydíj után) másodszor fordult elő, hogy az élen holtversennyel zárult az időmérő, hiszen az F1-es Kanadai Nagydíj kvalifikációján George Russell és Max Verstappen ezredre azonos időt autózott az első és a második helyen. A Q3 küzdelmeiből azonban mindkét Ferrari-pilóta kimaradt, hiszen Charles Leclerc és Carlos Sainz is már a második szakaszban kiesett: a monacói a 11., a spanyol a 12. helyen zárt használt abroncsokon, miután már a szintén száraz körülmények között rendezett harmadik szabadedzésen sem volt minden rendben.

Forma-1, F1, Kanadai Nagydíj, 2024, Charles Leclerc, Ferrari
A ferraris Charles Leclerc csupán a 11., Carlos Sainz pedig a 12. lett az F1-es Kanadai Nagydíj időmérőjén
Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP

A Ferrari pilótái sem értik, miért estek ennyire vissza az F1-es Kanadai Nagydíj szombati napján

„Egyszerűen lassúak voltunk egész nap. [A harmadik szabadedzésen] is hasonló gondok voltak, szenzorprobléma is volt nálam, ami nagyon idegesített. Emellett az edzés kivitelezése sem volt a legjobb a részünkről. 

Összességében kemény időmérő volt. A legnagyobb probléma a tempó, lassúak vagyunk szárazon és nem értjük az okát. 

Kicsit furcsa, hogy a monacói remek hétvége után eljövünk ide és hátrányban vagyunk. Ezt meg kell vizsgálni” – nyilatkozta a legutóbbi futam győztese, Charles Leclerc.

„Meglepődtünk, mert már az FP3-ban láttuk, hogy lassúak vagyunk, és ez egy nehéz hétvége lesz. 

Nem számítottunk arra, hogy a győzelemért és a pole pozícióért való küzdelem után a Q2-ben kiesünk, de ez a Forma-1, láttam már rosszabb dolgokat is. 

Visszamegyünk, és elemezzük a történteket. Jelenleg nem jó a tapadás és a tempó sem, így Kanadában minden nehezebbnek tűnik, mint Monacóban. Az időjárás és a gumikopás megkavarhatja a versenyt, ezt az FP2-ben is láthattuk már" – mondta Carlos Sainz.

A Forma-1-es Kanadai Nagydíj 70 körös, előzetesen esősnek jósolt futamára vasárnap, magyar idő szerint 20 órától kerül sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet. 

Mindent egy helyen az Eb-ről