Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A Ferrari Forma-1-es csapatától a szezon végén távozó Carlos Sainz elismerte, hogy hamarosan döntenie kell arról, hol folytatja a pályafutását.

Az biztos, hogy Carlos Sainz csapatot vált, hiszen a Ferrarinál az ő helyére érkezik majd a szezon végén a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton, a másik ülést pedig megtarthatja jelenlegi csapattársa, Charles Leclerc. Azonban arról egyelőr még mindig nem tudni biztosat, hol folytatja a spanyol pilóta. Viszont vészesen fogynak a helyek. Jelen állás szerint két istálló kapui állhatnak nyitva Sainz előtt, ez pedig a Sauber és a Williams. A siker egyik csapatnál sem lenne garantált, ennek ellenére Sainz nem aggódik a jövője miatt. A spanyol nemrég egy interjúban elárulta, az összes szabad üléssel rendelkező csapat szerződést ajánlott neki, ha tehát úgy akarná, már holnap alá tudna írni egy megállapodást 2025-re. 

F1 Grand Prix of Canada
carlos sainz
Carlos Sainz hamarosan döntést fog hozni a jövőjéről
Fotó: NurPhoto via AFP

Sainz magabiztos a jövőjét illetően

"Tudom, milyen lehetőségek vannak az asztalon. Kész vagyok döntést hozni, és ez a döntés gyorsan meg fog születni" - kezdte Sainz az El Hormiguero's című spanyol műsorban. 

Minden csapatnál, ahol még van szabad hely a következő évre, rajta vagyok a listán, és szerződést ajánlottak nekem. Már akár holnap alá tudnék írnék egy szerződést.

 Azonban ezt nem fogom megtenni, mivel egy kicsit több időre van még szükségem. Több csapat is opció lehet a számomra" – folytatta.

Sainz elismerte, jó lenne, ha már tisztázódna a jövője, hiszen rengeteg verseny van még hátra az idei szezonból, a Ferrarinál pedig idén győzelmi esélyei vannak és szeretne a szezon hátralévő részére koncentrálni.

"Szeretném, ha nem kellene már ezzel foglalkoznom. Választanom kell, és aztán muszáj a szezon hátralévő részére fókuszálnom. Csak ezután tudok elkezdeni gondolkodni a jövőmön egy másik csapattal. Idén olyan autóm van, amellyel dobogós eredményeket és győzelmeket tudok szerezni. És erre akarok koncentrálni most" - mondta a spanyol.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Mindent egy helyen az Eb-ről