Vágólapra másolva!
Vádat emeltek három férfi ellen, akik még a nyáron megzsarolták a Forma-1-ben hétszeres világbajnok Michael Schumacher családját.

A három férfi azzal zsarolta meg őket, hogy birtokában vannak a Schumacher család által féltve őrzött adatoknak, és 15 millió eurót követeltek azért, hogy az információkat ne hozzák nyilvánosságra. A több mint tíz évvel ezelőtti síbalesete óta a nyilvánosság elől elzárt Michael Schumacher családjánál 2021-ig biztonsági őrként dolgozott az a Markus F., akinek állítása szerint mintegy 1500 fájl (fotók, videók, orvosi leletek, gyógyszerlisták és egyebek) van a birtokában a hétszeres Forma-1-es világbajnokról. Ez a férfi állítólag kiadta az adatokat egy 53 és egy 30 éves férfinak (apának és fiának), akikkel közösen a nyáron elkövették a zsarolást.

Michael Schumacher
Vádat emeltek a három férfi ellen, akik szerepet játszottak Michael Schumacher családjának megzsarolásában
Fotó: Fred DUFOUR / AFP

Megzsarolták Michael Schumacher családját a pilótáról készült felvételek nyilvánosságra hozásával

Júniusban ezeket a férfiakat őrizetbe is vették, a bizonyítékokat lefoglalták, a napokban pedig vádat is emelt ellenük a német ügyészség. Az elsőrendű vádlottat (az 53 éves édesapát) 

akár 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik, noha a fenyegetést (eddig) nem váltotta be, hiszen mostanáig nem kerültek nyilvánosságra a Schumacherről készül felvételek. 

A fotókat és a videókat eladó, korábbi biztonsági őrt, illetve az elsőrendű vádlott 30 éves fiát – aki egy olyan e-mail címet hozott létre, amelyről bizonyítékként néhány felvételt elküldtek a család számára – bűnrészességgel vádolják, rájuk szintén több éves szabadságvesztést róhatnak ki.

A Schumacher család már korábban is volt zsarolás célpontja, a reutlingeni bíróság 2017-ben el is ítélt egy akkor 25 éves férfit, aki Michael Schumacher feleségétől, Corinnától próbált meg pénzt kicsikarni. A nőt megfenyegette, hogy megkárosítja gyermekeiket, Gina-Marie-t és Mick Schumachert – végül a férfit akkor 21 hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!