Vágólapra másolva!
Adrian Newey és Jonathan Wheatley után újabb kulcsfontosságú szakember távozott a Red Bull Forma-1-es csapatától.

A Red Bull F1-es csapatának versenystratégiáért felelős vezetője, Will Courtenay 14 év után távozik és a bajnoki rivális McLarenhez csatlakozni, ahol magasabb pozícióban fog dolgozni, ugyanis a wokingi istálló sportigazgatója lesz – jelentette be hivatalos oldalán a McLaren. A szakember csatlakozására azonban majd csak 2026 közepén kerülhet sor.

Will Courtenay
Két évtized után hagyja el a Red Bullt Will Courtenay 
Fotó: AFP 

Ezzel az idei évben már a harmadik kulcsfontosságú szakemberét veszíti el a Red Bull az Aston Martinhoz szerző Adrian Newey és az Audihoz készülő Jonathan Wheatley után.

Courtenay 20 évig dolgozott a Red Bullnál, eleinte stratégiamérnök, majd vezető elemző volt, 2010 óta pedig a stratégiai részleg vezetőjeként tevékenykedik. 

"Örömmel üdvözöljük Willt a McLarennél. Tapasztalata, profizmusa és motorsport iránti szenvedélye ideális jelöltté teszik őt, hogy F1-es sportszakmai részlegünk vezetését rá bízzuk. Csapatként utazásunk kulcsfontosságú fázisba lép, és magabiztosak vagyunk, hogy remek kiegészítése lesz erős vezetői csapatunknak, miközben tovább menetelünk, hogy kihívást jelentsünk a győzelmekre és bajnoki címekre" – mondta a McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella.

A Red Bull közleményben sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy hosszú és sikeres időszak után Courtenay elhagyja a csapatot, de sok sikert kívántak neki a jövőre, hozzátéve, hogy 2026 nyaráig még a Milton Keynes-i alakulat tagja marad.

Kapcsolódó cikkek:

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!