Vágólapra másolva!
Az RB csapatfőnöke tagadja, hogy Max Verstappen segítése miatt adták meg a lehetőséget Daniel Ricciardo számára, hogy megfussa a leggyorsabb kört a Forma-1-es Szingapúri Nagydíjon.

Max Verstappen második helyét nem veszélyeztette semmi az F1-es Szingapúri Nagydíjon, a Red Bull holland pilótája viszont a futam utolsó köreiben is kapott egy jó hírt, ugyanis a végül győztes Lando Norris nem tartotta meg a leggyorsabb körért járó plusz egy pontot. A leggyorsabb kört ugyanis végül a 18. helyen célba érő, A nap versenyzőjének is megválasztott Daniel Ricciardo futotta meg egy hajrábeli kerékcsere után – az ausztrál az RB versenyzőjeként így zárta le a minden bizonnyal utolsó Forma-1-es futamát. Ezzel Verstappen előnye 51 helyett 52 pont az összetettben Norrisszal szemben, a McLaren pedig elégedetlenkedett amiatt, hogy az RB így segíti a a testvércsapat Red Bullt – ám Laurent Mekies tagadta, hogy ezt Verstappen miatt tették.

Max Verstappen, F1, Szingapúri Nagydíj
Max Verstappen összetettbeli előnye nyolc helyett hét ponttal csökkent az F1-es Szingapúri Nagydíj után
Fotó: Lillian SUWANRUMPHA / AFP

Laurent Mekies szerint nem Max Verstappen, hanem Daniel Ricciardo miatt tett így az RB F1-es csapata

„Meg kellett neki adni ezt, Danielnek őrült hétvégéje volt. Nem hiszem, hogy egy percre is kiveszett volna belőle a profizmus, akár az autóban, akár azon kívül, hiába volt rajta egyre nagyobb és nagyobb a nyomás. Az egész versenyen a mezőny végén volt, minden körben harcolnia kellett, voltak jó körei, de egyszerűen lehetetlen volt előzni. 

Belegondoltunk, mi a legjobb, amit tehetünk: megadtuk neki erre a lehetőséget arra gondolva, milyen hétvégéje volt.

Így lett egy esélye futni egy jó kört és így némi sikerélménnyel fejezte be a hétvégéjét” – idézte a Motorsport az RB-csapatfőnök Laurent Mekies szavait.

Mekies arra is célzott, hogy valóban ez lehetett Ricciardo utolsó versenyhétvégéje, de sem ő, sem a Red Bull-vezér Christian Horner nem jelentette ki egyértelműen, hogy az október 18. és október 20. között megrendezésre kerülő Amerikai Nagydíjon már a sajtóhíreknek megfelelően Liam Lawson veszi át az ausztrál pilóta helyét.

Kapcsolódó cikkek

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!