Túl forró tea miatt perelte másfél millió forintra a légitársaságot az egyik utas

forró, ital, kávé, tea, repülőgép, kiszolgálás, illusztráció
Fotó: Shutterstock/ YAKOBCHUK VIACHESLAV
Vágólapra másolva!
Az utas azt állítja, hogy olyan forró volt a tea, amit a repülőgépen szolgáltak fel, hogy hólyagosra égette a kezeit és testének több pontján is maradandó sérülések lettek. Emiatt pert indított a légitársaság ellen.
Vágólapra másolva!

A bírósági dokumentumok szerint Tahjana Lewis Orlandoból utazott a connecticuti Hartfordba május 15-én a Jetblue egyik járatán, amikor a mellette ülő utast kiszolgáló személyzet véletlenül ráborított egy csésze teát, ami Lewis elmondása szerint "veszélyesen forró" volt. 

A nő azt állítja, hogy mellkasán, lábain, feneke bal oldalán és jobb karján is súlyos égési sérüléseket szenvedett.

 Hozzátette, hogy mindez semmi ahhoz a mentális sokkhoz képest, ami az eset okozott neki, hiszen 

azóta is szorongásos és poszttraumás stressz jellegű tünetei vannak.

Ezen kívül azzal is vádolja a légiutaskísérőket, hogy nem nyújtottak elsősegélyt számára, emellett az italszolgáltatást egy olyan időszakban végezték, amikor folyamatos turbulencia volt, ezért az utasok bekapcsolták a biztonsági öveket, ám ez a felszolgálás tekintetében nem volt túl biztonságos.

forró, ital, kávé, tea, repülőgép, kiszolgálás, illusztráció
Fotó: Shutterstock/ HMBSoFL / Shutterstock/ HMBSoFL

Lewis most 1,5 milliót meghaladó kártérítést követel az orvosi ellátásra, a diagnosztikai vizsgálatokra és a kezelés költségeire hivatkozva. Hozzátette, hogy bizonyos sérülései sosem fognak maradéktalanul meggyógyulni, ezért életre szóló fogyatékkal kell élnie.

A People megkereste a Jetblue légitársaságot, hogy nyilatkozzanak a történtekkel kapcsolatban, ám egyelőre nem kaptak tőlük választ.

forró, ital, kávé, tea, repülőgép, kiszolgálás, illusztráció
Fotó: Shutterstock/ Purd77 / Shutterstock/ Purd77

Ahogyan korábban megírtuk, novemberben három utas beperelte az Alaska Airlines légitársaságot azért, mert állítólag érzelmi sérülést szenvedtek, amikor egy szolgálaton kívüli pilóta megpróbálta leállítani a Washington államból San Franciscóba tartó repülőgép hajtóműveit. 

A pert indító utasok azt állítják, hogy a történtek óta szorongástól, álmatlanságtól szenvednek, félnek a repüléstől és egyéb érzelmi hatások nehezítik a napjaikat.

A San Franciscóban élő Matthew Doland és Theresa Stelter, valamint a washingtoni Kenmore-i Paul Stephen azt állították, hogy a pilótát nem lett volna szabad beengedni a pilótafülkébe, mert depressziós volt és alváshiányban szenvedett.

A periratok szerint az légitársaság pilótája, a 44 éves Joseph David Emerson a pilótafülkében ült, amikor hirtelen azt mondta, hogy "nem vagyok jól", és megpróbált meghúzni két fogantyút, amelyek bekapcsolják a tűzoltó rendszert, és leállítják a hajtóművek üzemanyagellátását.

A repülőgépen ülők számára ez olyan érzés volt, mintha orral zuhanni kezdett volna a gép.

Néhány hete pedig arról írtunk, hogy 25 milliárd dollár büntetés kiszabását követelik azoknak az áldozatoknak a hozzátartozói, akik a 2018-as és 2019-es Boeing-katasztrófákban haltak meg. A családtagok jogi képviseletét ellátó ügyvédek az amerikai Igazságügyi Minisztériumhoz fordultak a beadványukkal. Ugyanis 2018 októberében a Lion Air légitársaság egyik Boeing 737 MAX típusú gépe a Jáva-tengerbe csapódott, a fedélzeten tartózkodó mind a 189 utas meghalt. Majd 2019 márciusában az Ethiopian Airlines ugyanilyen típusú gépe Addis Ababából való indulása után zuhant le, a katasztrófában 157-en haltak meg.

Forrás: People

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről