Kimászott az ablakán, majd le is ugrott a 4. emeletről a lángok elől menekülő székesfehérvári lány

Vágólapra másolva!
Nyilatkozott megmenekülésének drámai körülményeiről az a 18 éves fiatal nő, aki az ablakon át menekült meg égő lakásából július végén Székesfehérváron.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, július 28-án egy négyemeletes ház felső szintjén ütött ki tűz a székesfehérvári Almássy lakótelepen. A lakásban egyedül a 18 éves K. Kitti tartózkodott, aki

 a lakás ablakán kilépve, az ereszbe kapaszkodva, majd onnan leugorva menekült meg a lakást ellepő lángoktól. 

A Bors Online-nak nyilatkozva a fiatal nő azt mondta, hogy egyedül volt a lakásban, amikor az kigyulladt. A szobájából kitekintve a konyhába látta, hogy a szekrénysor teteje és a többi berendezési tárgy is lángol, miközben a nappaliba már belátni sem lehetett a füsttől. Kitti azt mondta, a látvány rádöbbentette, hogy menekülnie kell.

Kimásztam a párkányra és az ablakomba kapaszkodtam 

– folytatta Kitti. "Ekkor kezdtem el kiabálni segítségért és vártam a tűzoltókat. Legelőször nem hallották meg, vagy nem sikerült időben reagálni. Ám ezután nem sokkal jöttek a lakók és mondták, hogy hívták a tűzoltókat. Kiabáltak fölfelé, hogy el ne engedjem, tartsam magam, le ne essek. Az egyik szomszéd kérdezgette, hogy egyedül vagyok-e a lakásban. Mondtam, hogy igen, meg az állataink" – elevenítette fel a drámai körülményeket a fiatal nő, akinek ekkorra már kezén égési sérülés keletkezett, de azt nem tudja, hogyan.

Július 28-án gyulladt ki a negyedik emeleti lakás
Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Mikor már a szobája is lángba borult, 

az ereszbe kapaszkodott, az egyik lábával kitámasztotta magát a falhoz, a másikkal pedig még az ablakpárkányon állt.

Bár a lángoktól menekülő lány hallotta a tűzoltóautók szirénáit, de a válságos helyzetben felismerte, hogy érkezésük még túl hosszú időt vesz igénybe, helyzete addig tarthatatlanná válik, nem lesz arra idő, hogy a tűzoltók megérkezzenek és megoldják azt, hogy biztonságban jusson le az ereszről. "Azon kezdtem el gondolkozni, hogy leugrok, viszont még nem mertem magamnak bevallani, de muszáj volt végiggondolni" – mondta most Kitti, aki a stressz miatt a zuhanás tényleges pillanatára nem is emlékszik.

Nem emlékszem arra, hogy elengedem az ereszt és leugrok

– mondta. "A félelemre emlékszem, de másra nem. Teljesen magamnál voltam, de azt éreztem, hogy innen én biztos nem kelek fel, mert nincs erőm hozzá. Emlékszem, akik odajöttek, körém álltak, nehogy rám essen valami. Ezután a mentősök is ott voltak, beraktak az autóba és elvittek a kórházba" – idézte fel.

K. Kitti több sérülést, töréseket szenvedett, de életét megmentette, hogy bokorra zuhant. 

A kórházban gondos ellátásban részesült, családja pedig körülötte van.

image

A tűz okát egyelőre vizsgálják, a jelenlegi feltételezések szerint egy vízforraló hibásodhatott meg.

A tűz miatt a házból összesen 17 embert mentettek ki.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!