A lopási ügye előtt így hergelt a mentelmi jog ellen Magyar Péter - videó

MagyarPéter
Magyar Péter
Vágólapra másolva!
Úgy változtatja álláspontját Magyar Péter, ahogy az éppen aktuális érdekei megkívánják – ezt bizonyítja a képviselőket megillető mentelmi joghoz való hozzáállása is. A Tisza Párt elnöke a június 9-i európai parlamenti és önkormányzati választások előtti kampányban még hangosan ágált a mentelmi jog ellen, annak megszüntetését ígérte a híveinek.
Vágólapra másolva!

Április 25-én egy fórumon Tamásiban azt mondta: „És eltöröljük a mentelmi jogot természetesen. Semmi értelme. Nyilván van Simonkáknak, Boldogoknak, társaiknak. […] Szóval nyilván a mentelmi jog az egy szükséges rossz. Egyébként vannak olyan országok, ahol ez működik, vannak, ahol nem, nekünk nem lesz rá szükségünk, úgyhogy mi ezt eltöröljük.” 

Később, a június 21-i diszkóbotránya után már egészen másként állt a kérdéshez, esze ágában sincs lemondani az EP-képviselőként őt is megillető jogi védettségről. 

Valójában szó sem eshetne erről, ha Magyar tartja magát ahhoz, amit a kampányban folyamatosan hangoztatott, hogy semmiképp nem megy Brüsszelbe, nem veszi fel az EP-mandátumát, mert itthon kíván politizálni. 

De mint ismert, ezt az ígéretét is megszegte, és most a képviselői mentelmi joga mögé bújik a felelősségre vonás elől.

Az Európai Parlament döntésén múlik, hogy a hatóságok  elindíthatják-e az eljárást Magyar Péter ellen, miután csütörtökön lopás bűncselekménye miatt a Központi Nyomozó Főügyészség előtt folyamatban lévő nyomozás eredményeként Polt Péter legfőbb ügyész indítványt tett az EP elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztésére.

Ennek előzménye, hogy az Ötkert nevű elit, belvárosi szórakozóhelyen június 21-én éjszaka a Tisza Párt elnöke botrányosan viselkedett, majd amikor egy férfi videózni kezdte őt, szóváltásba keveredett vele. A vita során Magyar hirtelen mozdulattal kivette a sértett kezéből a telefont, és azt zsebre tette, majd többszöri kérés ellenére sem adta vissza, sőt letagadta, hogy a készülék nála lenne. Miután a szórakozóhelyet elhagyta, a Duna felé indult, lesétált a vízpartra, és a Dunába dobta a készüléket. Ez pedig az ügyészség szerint lopás bűncselekményének minősül.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!