Árvízhelyzet: több kritikus területet zártak le országszerte, itt nem lehet közlekedni

Vágólapra másolva!
Magyarországot is elérte az évtized árvize, egyre kritikusabb a helyzet, több területet lezártak az országban. Mutatjuk hol!
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo korábban beszámolt, a Dunán nagyon nagy mennyiségű víz érkezik az országba. Három terület különösen veszélyeztetett, Szigetköz, Dunyakanyar és Budapest, ahol Margitsziget és a rakpart már lezárásra került. 

Korlátozni fogják a rakparton a villamos közlekedést, illetve szintén forgalomkorlátozás van érvényben a Nánási–Királyok útján. Amennyiben eléri a nyolcméteres vízszintet a Duna, úgy a Batthyány téren is fokozott védekezési intézkedésekre lesz majd szükség. 

Lezárások országszerte

Az Útinform honlapján közzétette, hogy mely területeket zárták le az országban: 

Az Esztergom-országhatár (11326-os jelű) összekötő utat az 1-es km közelében, az esztergomi Mária Valéria híd közelében, a Dunaalmás hajóállomáshoz vezető (11342-es jelű) bekötőutat, a Dunaalmás vasútállomáshoz vezető (11343-as jelű) utat, a 11-es főúton, Pilismarót térségében árvízvédelmi munkákat végeznek, így az 53-as és az 54-es km között csak a fél útpálya járható. 

Pest vármegyében lezárták a Vác–Sződliget (97793-as jelű) kerékpárutat az 1-es és az 5-ös km között, valamint Szentendre közelében a Budapest–Szentendre EV6 (97812-es jelű) kerékpárutat a 2-es és a 3-as km között.

Kisorosziban a polgármester arról informált, a település több napig el lesz zárva a külvilágtól. A településen jelentős áradásra készülnek, harmadfokú készültség van érvényben - írja a Hirado.hu

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!