Kiadták a riasztást: rövid időn belül hatalmas mennyiségű eső eshet

Vágólapra másolva!
Eső és viharos széllökés miatt kiadták a riasztást Magyarország területére szombat éjfélig - olvasható a HungaroMet honlapján.
Vágólapra másolva!

"Ma délután elsősorban a Dunántúl északnyugati harmadán előfordulhat néhány zivatar, melyekhez átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h), lokális intenzív csapadék és kisebb szemű jég társulhat" - írja a HungaroMet

jégeső,riasztás
Képünk illusztráció!
Fotó: Origo - Ladóczki Balázs

Kisebb eséllyel a délnyugati, esetleg északi, határhoz közeli területeken is megdörrenhet az ég.

 "Szombatra virradóan egy átvonuló hidegfront hatására délnyugat felől növekedni kezd a csapadékhajlam. Az eső, zápor mellett főként a déli, délkeleti, illetve keleti vármegyékben zivatar is előfordulhat a nap folyamán, a maihoz hasonló kísérőjelenségekkel. Szombat éjfélig a lehulló csapadék mennyisége a déli, délkeleti, esetleg keleti tájakon helyenként 20 mm körül alakulhat" - magyarázták.

Amint azt nemrég megírtuk, ismét megdőlt a szélrekord Budapesten. A János-hegyen óránkénti 87,8 kilométeres, erősen viharos széllökés is előfordult. Az ország délkeleti részében ma nyárias meleg lesz, a hétvégétől viszont országszerte nagyot zuhan a hőmérséklet - írja előrejelzésében a Köpönyeg.hu.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!