Gulyás Gergely: Most a hazugság bajnokai rágalmaznak

kormányinfó, sajtótájékoztató, sajttáj, Vitályos Eszter, VitályosEszter, Gulyás Gergely, GulyásGergely, 2024. 05. 23.
Vitályos Eszter és Gulyás Gergely a kormányinfón 2024. május 23-án
Fotó: Fotó: Csudai Sándor - Origo
Vágólapra másolva!
Most azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai – írta közösségi oldalán Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője.
Vágólapra másolva!

Orbán Balázs tegnap félreérthetően fogalmazott. Márpedig ilyenkor a politikában mindig lesznek, akik félreértik az elhangzottakat – írta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezet miniszter a Facebook-oldalán. 

„Orbán Balázs néhány órával később egyértelművé tette, hogy

szavai nem voltak pontosak, de álláspontja félreérthetetlen”

– tette hozzá. A miniszter szerint most azok rágalmazzák Orbán Balázst kitartóan és engesztelhetetlenül, akik nem félreérthetően szoktak fogalmazni, hanem a hazugság bajnokai.

„Magyar Péter, aki a legrosszabb kommunista gyakorlatot idéző módon saját feleségéről készített titokban hangfelvételt. Aki nem telik el nap, hogy tényszerűen ne állítson valamilyen valótlanságot” – fogalmazott. Majd úgy folytatta: „És – érezve a hazugság frontján őt ért komoly ellenzéki kihívást – Gyurcsány Ferenc, aki a tiltott önkényuralmi jelképek közül a vöröscsillagot akarta legalizálni. Aki kiteszi Nagy Imre képét a Facebook oldalára, úgy hogy felesége soha meg nem tagadott nagyapja Nagy Imre gyilkosainak egyike. Ő – Dobrev Klára nagyapja, Apró Antal – volt az, aki az Országgyűlés elnökeként a parlamentben tapsvihar közepette jelentette be Nagy Imre kivégzését, amelyet a »nép jogos elégtételének… az ellenforradalom méltó megbosszulásának« nevezett.

Micsoda visszataszító álszentség. Ebből elég!”

 – írta. A miniszter azzal zárta bejegyzését, hogy : „Orbán Balázs a magyar közéletben az elmúlt évtizedben kiváló munkát végzett. Ezen egy félreérthető, de általa azonnal egyértelműen tisztázott nyilatkozat nem változtat”.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!