Magyar Péter a mentelmi joga mögé bújik - videó

péter magyarpéter ötkert
Vágólapra másolva!
"Magyar Péter nem vállalja a felelősséget a botrányai után, és most az EP-s képviselői mentelmi joga mögé bújna, és ehhez Manfred Weber segítségét kéri. De vajon mit ígért a segítségért cserébe Magyar Péter?" - írja a Fidesz a legújabb bejegyzésében.
Vágólapra másolva!

"Magyar Péter bejelentette, nem mond le a mentelmi jogáról. Így akarja a TISZA párt elnöke elkerülni a felelősségvonást. Azért kellene lemondani az európai parlamenti mentelmi jógáról, mert lopással gyanúsítja őt az ügyészség" - kezdi a Fidesz videójában Deutsch Tamás.

Magyar gyáva bejelentése kapcsán Manfred Weberhez, Magyar Péter frakcióvezetőjéhez fordulunk, hogy haladéktalanul nyilatkozzon arról, a néppárti képviselők teljesen szabálytalanul be fogják-e védeni Magyar Pétert

 "és Magyar kívánságainak megfelelően nem függesztik fel a mentelmi jogát, ezzel lehetőséget teremtve neki, hogy mentelmi joga mögé bújva megússza a felelősségre vonást a tettiért" - mondta a politikus. 

Mutatjuk a teljes videót:

Amint azt korábban megírtuk, Brüsszel meg akarja menteni Magyar Pétert a lopási botrányában. Lopás bűncselekménye miatt – folyamatban lévő nyomozás eredményeként – a legfőbb ügyész csütörtökön indítványozta az Európai Parlament elnökénél Magyar Péter mentelmi jogának felfüggesztését. Hogy miért lopás és nem rablás miatt indult az eljárás, hogy mire számíthat reálisan Magyar Péter, illetve hogy hogyan működik az EP-ben a mentelmi jogok felfüggesztésével kapcsolatos gyakorlat, arról ifj. Lomnici Zoltán alkotmányjogász beszélt az Origónak.

Ugyanaz történhet Magyar Péterrel, mint ami a volt jobbikos brüsszeli képviselővel, Kovács Bélával történt: felfüggeszthetik az uniós képviselői mentelmi jogát. Mint emlékezetes, a KGBéla néven gúnyolt, külföldre szökött politikust jogerősen öt év fegyházbüntetésre ítélték kémkedés, költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás miatt. Magyar Péter mentelmi jogát az ügyészség lopás bűncselekmény gyanújára hivatkozva kérte ki.

A botránypolitikus több dologgal is megvádolta a volt barátnőjét azt követően, hogy a nő drámai interjút adott a vele való kapcsolatáról és elválásuk okairól. A Mandiner összeszedte, hogy miért nehezen hihetőek Magyar Péter azon gyanúsítgatásai, amelyekkel Vogel Evelint illette.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!