A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Saron a Likud támogatását kéri

Vágólapra másolva!
Ariel Saron izraeli miniszterelnök a kormányzó Likud tömörülés szélsőségeseinek támogatását kérte a Gázai övezetben lévő zsidó telepek felszámolásához.
Vágólapra másolva!

Saron, aki hétfőn a Likud parlamenti képviselőivel találkozott, elmondta: március végén az Egyesült Államokba utazik és szeretné megkapni Washington támogatását a telepek korábban bejelentett felszámolásához. Az izraeli kormányfő a törvényhozók előtt azt fejtegette, hogy a Gázai övezetben lévő telepek felszámolásával Ciszjordániában nagyobb településéket tarthatnának meg.

Saron a múlt év decemberében ismertette úgynevezett szétválasztási tervét, amelyben egyoldalú izraeli lépéseket helyezett kilátásba, ha a palesztinok nem tartják magukat a nemzetközi útitervhez. A terv része a megszállt területeken lévő zsidó telepek egy részének felszámolása. Elképzeléseit Washington támogatta, az Európai Unió is megfontolásra tartotta, míg a palesztinok elutasították hangoztatva, hogy a terv nem vezetne a békéhez.

A miniszterelnök figyelmeztette a képviselőket: amennyiben nem támogatják őt, Izrael elveszítheti ellenőrzését a Ciszjordániában lévő több mint 120 zsidó települést.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!