Egyre több a medvetámadás Szlovákiában

Vágólapra másolva!
A Stubnyafürdői (Turčianske Teplice-i) járás több településén rendkívüli helyzetet hirdettek a napokban barnamedvék előfordulásának veszélye miatt.
Vágólapra másolva!

Mariana Ballová, a járási hivatal elöljárója közölte, a rendkívüli helyzet a járási székhelyen kívül Túrócmeggyes, Áj, Mosóc, Kisraksa, Tótpróna és Turcsek településekre vonatkozik - írja a Paraméter.

A rendkívüli helyzet idején intézkedéseket hajtanak végre a medvék által a lakosságot fenyegető kockázatok elkerülése, a következmények enyhítése és a károk minimalizálása érdekében"

– indokolta Ballová.

Szlovákiában szinte mindennaposok a medvetámadások. Lapunk több medvetámadásról is beszámolt.  Egy lakott területre tévedve medve márciusban Liptószentmiklóson megsebesített öt embert. A 10 és 72 év közötti áldozatok harapásokat és karmolásokat szenvedtek, 

egyikük csaknem elvesztette az egyik szemét.

Áprilisban két túrázóra támadt egy barnamedve a szlovákiai Polyána hegység természetvédelmi területén. Egyikük több súlyos sérülést szenvedett, elsősorban az arcát kellett műteni.

Az egyre gyakoribb incidensek miatt a szlovák kormány jóváhagyta a problematikus medvék kilövéséről szóló törvényjavaslatot.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!