Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Nagy volt a rémület, szétmarcangolt egy őzet egy medve a marosvásárhelyi állatkertben - videó

Vágólapra másolva!
Szétmarcangolt egy őzet egy medve csütörtökre virradóra a marosvásárhelyi állatkertben. Az állat a kerítésen szökött be. Az állatkert értesítette a hatóságokat, akik csapdát állítottak fel.
Vágólapra másolva!

A marosvásárhelyi állatkert a somostetői erdőben található. Az elmúlt időszakban több medvét is láttak a területen: néha az állatok kifutóján, néha az állatkert felé vezető sétányon.

Az állatkert bejárata és a sétányok be vannak kamerázva, így látszott a felvételeken, hogy a medve az állatkerten belül, a ketrecek előtt, között is sétál.

Az állatkert szóvivője, Korondi Kinga a Székelyhonnak elmondta, a kamerafelvételek alapján a medve csütörtökre virradó éjszaka is beszökött a kerítésen, és keresztül-kasul sétált az állatkertben, többek között a pelikánok medencéjében is megfürdött. 

Bemászott az őzek kifutójába, és ott szétmarcangolta az egyik állatot. 

Értesítették a rendőrséget, és a városi vészhelyzeti bizottságot is, ugyanis az ő feladatuk ilyen esetben eljárni. Korondi Kinga elmondta, hogy bár az állatkert jól körbe van kerítve, a nagyvad a másfél méter magas kerítéseken át is könnyűszerrel közlekedik. 

A vadásztársaság csapdát állított fel az állatkertben, mert azt sejtik, hogy ha egyszer már jóllakott ott a medve, akkor vissza fog térni.

A magyar határhoz is egyre közelebb merészkednek a medvék. Pár napja beszámoltunk arról, hogy újra medvenyomokat találtak a Bükkben. A felhívás szerint a Morgó-gödör közelében láttak medve és bocs nyomokat. A medve a bocsokkal együtt még veszélyesebb, hiszen kicsinyeit védi és minden esetben a közelükben tartózkodik.

A Bükki Nemzeti Parkban egy magányos medvéről tettek bejelentést májusban is, de azt sem lehet kizárni, hogy egy hárombocsos anyamedve is van a vármegyében.

Május közepén a Bükk-vidék középső részén, Cserépfalu közelében láttak medvét. A Bükkben járó medve több napon is feltűnt a vadkamerák felvételein.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről