Fegyveres támadás történt egy isztambuli kórházban, sok a sérült

Vágólapra másolva!
Fegyveres támadás történt egy isztambuli kórházban. Az incidensben 5 ember, köztük rendőrök, katonák és biztonsági őrök sebesültek meg.
Vágólapra másolva!

Fegyveres támadás történt az isztambuli Bahçelievler Állami Kórház sürgősségi osztályán szombaton éjjel fél 2 körül. 

Az isztambuli kormányzóság által kiadott közleményben közölték, hogy

 5 személy, köztük egy rendőr, egy rendőrségi alkalmazott, egy magánbiztonsági alkalmazott és két civil megsebesült. A sebesültek nincsenek életveszélyes állapotban.

– írja a TRT Haber.

A támadásban megrongálódott a kórház épülete és egy mentőautó is. Különleges műveleti rendőröket és rohamrendőröket is küldtek a helyszínre. 

A közlemény szerint a támadás során használt járművet üresen megtalálta a rendőrség.

Az Euronews úgy tudja, néhány órával a kórházi támadás előtt fegyveres támadást hajtottak végre az utcán Bahçelievlerben. A támadók három emberre lőttek rá a Mahmutbey utcán a Kocasinan Merkez negyedben.

A támadás után egy sebesültet kórházba szállítottak, egy másik személy pedig a helyszínen meghalt. A harmadik megtámadott személy elmenekült a helyszínről.

 A rendőrség hajtóvadászatot indított az elkövetők ellen.

Reggel az Gerçek Gündemben megjelent hírek szerint 10 gyanúsítottat vettek őrizetbe a Bahçelievler állami kórház sürgősségi osztályán és a Mahmutbey utcában elkövetett két fegyveres támadással összefüggésben. Az Ihlas Haber Ajansi délután arról tudósított, hogy az utcai és a kórházi támadás összefüggésben van egymással. A rendőrség tovább folytatja a nyomozást.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!