A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Elképesztő haderőfejlesztésbe kezdett Horvátország

AFP or licensors/A missile is launched from a United States military HIMARS system during joint military drills at a firing range in northern Australia as part of Exercise Talisman Sabre, the largest combined training activity between the Australian Defence Force and the United States military, in Shoalwater Bay on July 22, 2023. (Photo by ANDREW LEESON / AFP)
A HIMARS gyakorlat közben
Fotó: AFP
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet a horvát sajtó alapján arról ír, hogy olyan fegyvert vásárol Horvátország, amely megváltoztatja a régiós erőviszonyokat, amely történetének legnagyobb katonai befektetése.
Vágólapra másolva!

HIMARS-rakétarendszert vásárol Horvátország – számolt be róla a zágrábi Jutarnji napilap alapján a Magyar Nemzet.  A lap felemlíti a mostanában beszerzett Rafale vadászrepülőgépeket, a Mistral légvédelmi rendszer megérkezéset és további Black Hawk helikopterek beszerzését. Ezzel pedig folytatódik a horvát hadsereg modernizálása.

HIMARS rocket launchers delivered to Poland
HIMARS rakétarendszer Fotó: Anadolu via AFP 

A Jutarnji list katonai körökből megtudta, hogy a hangsúly most a szárazföldi haderő új, nagy hatótávolságú, s nagy tűzerejű rendszerekkel való felszerelésén van. Információik szerint ez év végéig mintegy 300 millió dollár értékű szerződést írhat alá a Magyarországgal szomszédos ország az Amerikai Egyesült Államokkal a HIMARS-rakétarendszer megvásárlására. A hírek szerint körülbelül két évig tartottak a tárgyalások az USA-val az üggyel kapcsolatban - írja a lap.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!