A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2

Belekevertek valamit az italába, majdnem belehalt a tinilány

Teenager "nearly died" after drink was spiked at Malia bar party
Fotó: SWNS/ Courtesy of Emily Earle SWNS
Vágólapra másolva!
A 19 éves Emily Earle a barátnőivel nyaralt a görögországi Krétán, majd olyan rosszul lett, hogy kórházba kellett szállítani.
Vágólapra másolva!

Emily a nyaraláson épp egy buliba indult barátnőivel, amikor két óra elteltével a harmadik italát kortyolgatta, majd hirtelen nagyon rosszul érezte magát. Néhány órával később, miután visszatértek a szállodájukba, Emily nehezen lélegzett, majd elvesztette az eszméletét, ezért mentőautóval kórházba szállították - írja a Mirror.

Azt mondja, az orvosok megerősítették, hogy kábítószert nyelt le, és úgy gondolja, hogy egy bulizótársa belecsempészhetett valamit az egyik italába.

A lányért aggódó anyának ki kellett repülnie Krétára, és vissza kellett őt vinnie az Egyesült Királyságba.  

Ez egy szörnyű élmény volt, ami nagyon traumatikus volt számomra, a családom és a barátaim számára is. Majdnem elvesztettem az életem.

Óvakodtam a hőségtől, és a buli rendkívül mozgalmas volt, így nem ittam sokat. Tudtam, hogy valami nagyon nincs rendben, mert hirtelen nagyon rosszul lettem, és nem emlékeztem bizonyos dolgokra. Félek belegondolni, mi történhetett volna, ha elszakadok a barátaimtól. Nem sokkal azután, hogy visszatértem a szállodánkba,  kritikus állapotba kerültem, mert nehezen kaptam levegőt" - mondta Emily, aki a londoni King's College orvostanhallgatója. 

"A barátaim és a családom is megijedtek. Azt hitték, hogy elveszítenek. A memóriám délután 5 óra 30 perc körül töredezni kezdett, és nem sok mindenre emlékszem, miután kiléptem a buliból. "

Nagyon ijesztő. Úgy érzed, nem nálad van az irányítás – minden döntésedet elvették tőled. 

- tette hozzá.

A lány és barátai június 23-án indultak útnak. Június 26-án, szerdán pedig jegyet vettek egy bulira. Az eseményen a lány ivott egy Malibut és egy kólát, aztán egy vodka ananászt ezután lett rosszul.

Hirtelen nagyon részegnek érezte magát, és elaludt. Azt mondta: "Egyszerűen nem értettem – egyik italom sem volt erős." Emily barátai vettek neki enni, és evett egy hamburgert és egy fagylaltot, de még mindig éhes és nagyon szomjas volt. 

Ez nagyon nem volt jellemző rám

- mondta.

Teenager "nearly died" after drink was spiked at Malia bar party
Fotó: SWNS/  Courtesy of Emily Earle SWNS / SWNS/  Courtesy of Emily Earle SWNS

Emily barátai visszavitték a szállodába este 7:30 körül. Az éberségük ellenére a lány elkóborolt, és vécét keresett, miközben épp taxira vártak. Pár percen belül megtalálták egy szállodai szobában egy csapat fiúval.

Visszatérve a szállodájukba lefektették, Emily keze és lába hideg volt, a bőre pedig vörös foltos. Légzése felületes és gyors volt, nem érezte a lábát, nem tudta kinyitni a szemét, és eszméletét vesztette.

A szálloda személyzete végül mentőt hívott. 

Másnap reggel a lány jól érezte magát, és azt mondták neki, hogy a gyomrában kábítószert találtak, de az orvosok nem tudták megmondani, hogy mely gyógyszerek voltak a teljes körű toxikológiai jelentés nélkül, azt ugyanis a rendőrségnek kell kérnie.

A nyelvi akadályok miatt nem tudta, milyen kezelésben részesült  a kórházban. Emily anyja a kora délutáni órákban érkezett meg az üdülőhelyre, és a csoport június 30-án, vasárnap repült vissza az Egyesült Királyságba. 

"Nagyon értelmesek vagyunk, és mindent csoportként csináltunk. Mindig együtt voltunk. Tisztában vagyok a kockázatokkal, és nagyon óvatos vagyok. Egy fiú vett nekem egy italt, amikor megérkeztünk, de nem nyúltam hozzá. Majd le kellett tennem az italt, amiért végül nem is mentem vissza, amikor nem ittam, akkor pedig kezem mindig az italok tetején volt, és még a WC-re is vittem magammal" - mondta.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!