A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Dráma az utolsó napon: kiderült, ott lehet-e a budapesti atlétikai vb-n az olimpiai bajnok sztárfutó

Andre de Grasse Erriyon Knighton atlétika olimpia
Canada's Andre De Grasse (L) competes to win next to USA's Erriyon Knighton in the men's 200m final during the Tokyo 2020 Olympic Games at the Olympic Stadium in Tokyo on August 4, 2021. (Photo by Vincenzo PINTO / AFP)
Vágólapra másolva!
Az olimpiai bajnok Andre De Grasse az utolsó napon, vasárnap teljesítette a budapesti atlétikai világbajnokság szintidejét férfi 200 méteres síkfutásban.

A 28 éves vágtázó a kanadai országos bajnokságon, egyben vb-válogatón

20.01 másodperccel ért célba, ezzel jobbat futott a 20.16-os kvalifikációs időnél. De Grasse két éve a tokiói olimpián 19.62-cel nyert.

A hatszoros ötkarikás érmes sprinternek nehéz szezonja van, ugyanis amellett, hogy

edzőt váltott, lábsérüléssel is bajlódott, majd 100-on a döntőbe sem tudott bejutni a kanadai bajnokságon.

A kanadai Andre De Grasse az utolsó napra hagyta a legjobbját Forrás: AFP/Vincenzo Pinto

A budapesti vb-t, amely Magyarország történetének legnagyobb sporteseménye lesz, augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, valamint az utcai futó- és gyalogló versenyeknek otthont adó Hősök terén.

Jegyek kaphatók az atlétikai világbajnokságra a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu weboldalon. A délelőtti jegyek egységesen 3000 forintba kerülnek, míg az esti programokra a hétköznapi versenynapokon 6900, hétvégén 8900 forinttól indulnak a jegyárak. Összesen 9 esti és 5 délelőtti program lesz a világbajnokság alatt és 6, ingyenesen látogatható utcai versenyt rendeznek, amelyek rajtja és célja a Hősök terén lesz. A női maraton augusztus 26-án, a férfi maraton 27-én reggel 7-kor rajtol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!