A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Elképesztő drámák Budapesten, meghalt a sztársportoló, kiderült, mi történt az eltűnt korábbi ZTE-focistával

Horizontal
USA's Zachery Ziemek crashes into the matres after failing to clear the bar while competing in the men's decathlon high jump during the World Athletics Championships at the National Athletics Centre in Budapest on August 25, 2023. (Photo by Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)
Vágólapra másolva!
A budapesti atlétikai vb hetedik napja is látványos összecsapásokat és elképesztő izgalmakat hozott. A csúcsesemény történései mellett is számos érdekességet tartogatott a pénteki nap a sportvilágban, így ha lemaradt volna a legfontosabb hírekről, akkor most bepótolhatja őket.

A budapesti atlétikai-világbajnokságon baleset történt, amikor két, a versenyzőket szállító golfkocsi összeütközött. Ebben az ütközésben a jamaicai Andrew Hudson kisebb balesetet szenvedett. Szakszerű és azonnali orvosi ellátást kapott a jamaicai futó.

Tovább szigorították a Nemzeti Atlétikai Központ területére vonatkozó közlekedési szabályokat a szervezők a budapesti atlétikai világbajnokságon történt koccanásos baleset után.

Fel kellett adnia a negyedik szám után a versenyt Zachery Ziemek amerikai tízpróbázónak, miután balszerencsésen ért véget számára a magasugrás.

Zachery Ziemek nem volt szerencsés Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

A budapesti atlétikai világbajnokság péntek esti programjában női hármasugrásban és női gerelyhajításban is őrült fordulatok után avattak világbajnokot, majd mindkét nem 200 méteres versenyszámában rendezték meg a rendkívül emlékezetesre sikeredett döntőket. A magyar színeket a 800 méter elődöntőjében Kéri Bianka, valamint a 4x100 méteres elődöntőkben a női és a férfi magyar váltó képviselte – a női egység az 1-es pályán futva is országos csúcsot ért el.

A Zalaegerszeg korábbi futballistáját, Abdullah Talal Hameedet eltűnés miatt körözte a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIII. kerületi Rendőrkapitánysága, amely végül megtalálta és kihallgatta a játékost.

Kiderült, mi történt Abdullah Talal Hameeddel Forrás: twitter.com/IraqFootballPod/

Szerdai edzésbalesete után pénteken elhunyt Tijl De Decker belga országúti kerékpáros. A tragédiáról csapata, a Lotto Dstny a közösségi oldalán számolt be.

Nincs napirenden Mohamed Szalah-nak a szaúdi futball-ligába szerződése Jürgen Klopp, a Szoboszlai Dominikot is foglalkoztató Liverpool vezetőedzője szerint.

Cristiano Ronaldo két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a szaúdi al-Nasszr 5-0-s győzelméhez az Al-Fateh otthonában.

Jude Bellingham szállította a Real Madrid sikerét Forrás: AFP/Miguel Riopa

A spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (La Liga) 3. fordulójában a Real Madrid 1-0-ra nyert a Celta Vigo vendégeként.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!