A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A nyugat-kanadai újságok, a szakmai stáb, valamint a szurkolók egyöntetűen dicsérik Szuper Leventét. Az észak-amerikai profi jégkorongligában  szereplő Calgary Flames kapusának edzésmunkáját és a vasárnapi jótékonysági "házimérkőzésen" nyújtott teljesítményét emelik ki.

A Calgary Herald, amely hosszabb cikket szentel a magyar kapus bemutatásának, így fogalmazott: a tehetség fényes jövő előtt áll, s nem vitás, hogy biztosan NHL-korongos lesz, akár már az október 3-án rajtoló bajnokságban.

Greg Gilbert vezetőedző is elégedett a 21 éves játékossal. Ennek nyomán a magyar idő szerint szerda hajnali Minnesota Wild elleni felkészülési találkozóra Szupert és az 1999-es Stanley Kupa-győztes cseh Roman Tureket nevezi a kapusposztra. A Flames rajongói a klub internetes honlapját árasztották el a
magyar válogatott hálóőr dicséretével.

Az úgynevezett előidény (pre-season) első napján a Calgary nem lépett jégre. A Detroit Red Wingsben bemutatkozott az olimpiai bajnok cseh Dominik Hasek, aki a nyáron igazolt át a Buffalo Sabrestől. Az NHL-ben hatszor az év legjobb kapusának választott klasszis 30 percet játszott, tíz lövésből nem kapott gólt, de lecserélése után a vendég New York Rangers begyűjtötte a két pontot.

Eredmények:
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens 0-3
Atlanta Thrashers - Nashville Predators 4-3
Chicago Blackhawks - Dallas Stars 3-1
Detroit Red Wings - New York Rangers 2-3
Edmonton Oilers - Minnesota Wild 4-6
Phoenix Coyotes - Anaheim Mighty Ducks 4-1
Vancouver Canucks - San Jose Sharks 3-4

Korábban:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!