Vágólapra másolva!
A téli olimpia megnyitójának napján súlyos csapás érte a Toronto Maple Leafs csapatát és az orosz válogatottat: Dmitrij Juskevics jobb lábában vérrögöt fedeztek fel, a térd alatt. Az NHL második legeredményesebb előkészítője - 35 gólpassz a szezonban - ezért nemcsak a Salt Lake City-i játékokat kénytelen kihagyni, hanem valószínűleg az idény hátralevő részét is. Ugyanakkor van egy örömteli hír is: Saku Koivu, a Montreal Canadiens finn csatára gyakorlatilag gyógyultnak tekinthető rákbetegségéből, a sugárkezelés és a kemoterápia elérte eredményét.

Koivut ugyanúgy non-Hodgkin lymphomával kezelték, mint évekkel ezelőtt Mario Lemieux-t. A játékos a montreali csapatorvos szerint jól van, és megkezdheti az edzéseket. A 27 éves center áprilisban már játszani szeretne.

Jose Theodore, a Montreal Canadiens kapusa sorozatban másodszor, idén hatodszor óvta meg hálóját a góltól, a Pittsburgh ellen 30 lövést hárított.

A floridai rangadón a Panthers 3-1-re verte a Tampát, némi meglepetésre annak köszönhetően, hogy a két kiváló kapus párharcában Roberto Luongo felülmúlta a múlt heti All-Star meccs hősét, a tampai Nyikolaj Habibulint. Luongo - akinek sokak szerint ott lenne a helye a kanadai válogatottban az olimpián - a kapujára tartó 37 lövésből 36-ot hárított.

Eredmények:
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 4-1
gól:
Aucoin, Bates, Jonsson, Parrish, ill. Kaberle

Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 1-0
gól:
Van Allen

New Jersey Devils - Atlanta Thrashers 3-3
gól:
Elias, Arnott, McKay, ill. Ferraro, Hrkac, Slegr

Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 1-3
gól:
Lecavalier, ill. Novoszelcev, Nilson, Ozolinsh

St. Louis Blues - Edmonton Oilers 3-1
gól:
Drake, Tkachuk 2, ill. Niinimaa

Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes 2-1
gól:
Buchberger, Schneider, ill. Willis

Ch. Gáll András

Korábban:

Fórum:

Mindent egy helyen az Eb-ről