Vágólapra másolva!
Igazi sztárcsapatot láthatott "munka közben" Nagybánya és Zilah nőikézilabdát szerető közönsége: a Dunaferr együttese ugyanis háromnapos erdélyi turnén vett részt. Az első állomáson, a sokszoros magyar bajnok és volt Bajnokok Ligája-győztes csapat Nagybányán 23-22-re legyőzte a helyi első osztályú Selmontot.

Az idei BL-küzdelmek negyeddöntőjéről kevéssel lemaradó dunaújvárosiak a máramarosi együttes meghívásának tettek eleget, és egyúttal viszonozták a Selmont tavalyi magyarországi vendégszereplését is. "Nagyszerű fogadtatásban volt részünk, az ellátás minden tekintetben megfelelt, és a közönség is csodálatos volt. Kellemes élményekkel gazdagodtunk" - mondta a Dunaferr technikai vezetője, a volt válogatott Kocsis Erzsébet, akit egykor a világ legjobbjának is megválasztottak.

A magyar együttes ezt követően a román bajnok és szintén a BL csoportküzdelmeiben szerepelt, ám a negyeddöntőről ugyancsak lemaradó Zilahi Silcotubhoz látogatott, ám itt már a házigazdák győztek 27-20-ra. A román válogatottnál is megfordult Gheorghe Tadici, a Silcotub szakvezetője szerint a Dunaferr nem sokat mutatott. "Látszott a játékosokon, hogy klasszis teljesítményre is képesek, de ezen a találkozón nem ment nekik, és főleg a védekezés volt a sebezhető pontjuk." A Dunaferr turnéjának utolsó találkozóján ismét a Selmonttal mérkőzött Nagybányán, és ezúttal a hazaiak visszavágtak a korábbi vereségért, s 25-19-re győztek.

Romász János

Korábban:

A Dunaferré az alapszakasz női kéziben

Mindent egy helyen az Eb-ről