Vágólapra másolva!
Szombaton Dunaújvárosban rendezik a férfiröplabda-Extraliga döntőjének ötödik, mindent eldöntő találkozóját. A Dunaferr és a Kazincbarcika eddig négyszer mérkőzött egymással, s mindig a vendégcsapat nyert.

Az előjelek szerint előny a vendégeknél, hiszen a férfiröplabda-Extraliga döntőjének eddigi négy találkozóján mindig a vendégcsapat hagyta el győztesen a játékteret. Most a mindent eldöntő, ötödik meccs házigazdája a Dunaferr, s a Kazincbarcika edzője, Botos Ferenc szerint játékosai az esélyesség terhe nélkül játszhatnak szombaton, hiszen ők már csak nyerhetnek.

Arról, hogy miért nem sikerült hazai pályán kivívni a bajnoki elsőséget, a sok nagy csatát megélt szakvezető úgy nyilatkozott, hogy játékosait nyomasztotta a tét nagysága. Nekik még szokniuk kell a bajnoki döntő hangulatát. Kazincbarcikán már most mindenki elégedett, hiszen az együttes még sohasem szerzett érmet a bajnokságban, és ha esetleg vesztesen kell elhagynia a pályát szombaton, a nemzetközi szereplés már így is biztosított számára. Botos szerint a hangsúly a pszichikai felkészítésen van, mert a két csapat játékosai már semmi újjal nem tudják meglepni egymást.

A házigazda Dunaferr edzője, Ruffing Péter játékosaival együtt bízik abban, hogy szombaton megszakad a döntő furcsa sorozata, és a végén a hazai pályán játszó is nyerni tud egy meccset. Egyébként helyszínt is váltanak a dunaújvárosiak: eddig a kézilabdacsarnokban rendezték a mérkőzéseket, ám a döntő ötödik találkozójára visszatérnek a város kisebb termébe, ahol mindig sikeresen szerepeltek. Ruffing szerint az fog dönteni, hogy melyik együttes tudja megőrizni a higgadtságát, lélekjelenlétét. Az edző úgy látja, mindenképpen biztató, hogy játékosai fel vannak dobva, és nagy önbizalommal várják a mindent eldöntő összecsapást.

Burkovits Ferenc

Korábban:

Mindent egy helyen az Eb-ről