Vágólapra másolva!
A Pick Szeged a pénteki, Partizan Beograd elleni döntetlen után legyőzte az egykor sztáregyüttesnek számító Metaloplastica Sabacot a közép-európai kézilabda ligában.

Pick Szeged - Metaloplastica Sabac 25-18 (13-8)
Szeged, 600 néző
vezette: Miljanic, Antic (szerbek)
Szeged: PERGER- Berta 1, Habuczki 1, Doros 3, BAJUSZ 9/3, ILYÉS 6, MATICS 5/2. Csere: Nagy (kapus) Vadkerti, Kotormán, Laluska. Edző: Dragan Djukic.
Metaloplastica Sabac: Milosevics- Kazic, Rajkovic 2, Tesic 2/2, Tomic, Dragicevic 1, Pavlovic 1. Csere. Tevzadze (kapus) BUTULIA 6, Cosic 1, Dimic, IVANOVIC 5, Jubisic. Edző: Veseli Vukovic.
hétméteres: 7/5, illetve 3/2.
kiállítás: 8, illetve 8 perc.

Így múlik el a világ dicsősége, szól a latin mondás, és ezt a Metaloplastica Sabac olimpiai- és világbajnok edzője, Veselin Vukovic is beláthatta a szombati meccs után. Ennek a gárdának az elődje a nyolcvanas évek közepén a világ legjobb csapata volt. Igaz, akkor Basic-Isakovic, Vujovic, Portner, Vukovic, Kuzmanovsky és Mrkonya alkotta a Sabac kezdőcsapatát, na meg a világbajnok jugoszláv válogatottét.

Rendkívül fiatal és rendkívül szimpatikus csapatot ismerhettünk meg az egykor kétszeres BEK-győztes Sabac utódaiban. A húszéves átlagéletkorú vendégek lelkesen küzdöttek, azonban ma a rutin többet ért. A hazaiak elhúztak 12-4-re, de utána jött a szokásos könnyelműsködés, s a szünetre már csak öt gól volt a szegediek előnye.

A fordulás után, még ennél is közelebb kerültek a kékek, de 16-14-nél Djukic edző rendet tett a fejekben, s nyolc perc alatt 24-16-ra módosult az állás. Időnként vastaps kísérte a hazaiak játékát, akik nagy kedvvel kézilabdáztak.

Dragan Djukic (Szeged): "Rutingyőzelem, de időnkénti érthetetlen kiengedéssel. Macedóniában, kedden és szerdán ennél sokkal több kell a sikerhez."

Veselin Vukovic (Sabac): "Egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. Együttesem még nagyon fiatal, mondhatni még csak tanulni jöttünk Szegedre. Viszont fiaim tehetségét ismerve fogunk mi még tanítani is pár év múlva."

Mindent egy helyen az Eb-ről