Vágólapra másolva!
A CJM Bourges, illetve az US Valenciennes révén két korábbi Euroliga-győztes látogat Sopronba, illetve Pécsre a nőikosárlabda-sorozat 6. fordulójában.

A hazai pályán még veretlen Euroleasing-Orsi Sopron szerdán a Bourges-t fogadja, amely 1997-ben, 1998-ban és 2001-ben hódította el a trófeát, s a jelenlegi idényben csupán a címvédő orosz Jekatyerinburg otthonában kapott ki.

"Mindenképpen az erőnlét lehet a fontos, amelyben felülkerekedhetünk, valamint a precíz játék" - olvasható a klub internetes honlapján Natalia Hejkova vezetőedző nyilatkozata, akinek tanítványai az elmúlt héten 87-71-es vereséget szenvedtek Barcelonában. A két sikernél és három kudarcnál tartó magyarok a hétvégén a bajnokságban a BSE 70-60-as legyőzésével hangolódtak rá a csoportmásodik franciák elleni derbire.

A jogelőd GYSEV-Sopron február 19-én hazai pályán - nem kis bravúrt bemutatva - 72-60-ra verte meg a Bourges-t.

Nem lesz könnyebb dolga csütörtökön a legutóbb Valenciában 79-58-ra elbukó MiZo-Pécsi VSK-nak sem, amely itthon az Európa Kupában érdekelt Szeviép-Szeged 97-51-es lehengerlésével "melegített". A 2002-ben Euroliga-első Valenciennes, amely az egyetlen veretlen csapat a francia bajnokságban, szombaton Calais-ban járt, nem kevesebb sikerrel (60-92). Az USVO elsősorban az elmúlt két évben a kontinens legjobbjává választott Ann Wautersre épít, a belga center - aki a nyáron az Egyesült Államok helyett Dél-Koreában kosarazott - újfent igazolta klasszisát 23 pontjával és 15 lepattanójával.

A két gárda legutóbb február 20-án találkozott Pécsett, s a hallatlanul izgalmas meccs a Rátgéber-együttes 66-65-ös sikerével végződött. A szerdai soproni és a csütörtöki pécsi összecsapás egyformán 18 órakor kezdődik (Sport1).

Mindent egy helyen az Eb-ről