Vágólapra másolva!
Nyártól igazi sztárcsapatban folytatja pályafutását Mocsai Tamás, az SG Kronau/Östringen kézilabdázója. A jobbátlövő visszatér nevelőegyesületéhez, a TBV Lemgóhoz, amely hároméves szerződést kínált neki.

A visszavonuló világklasszis jobbátlövő, Volker Zerbe pótlását magyar játékossal oldja meg a TBV Lemgo férfikézilabda-csapata. A német Bundesligában jelenleg ötödik helyen álló együttes hároméves szerződést kötött Mocsai Tamással, a 62-szeres magyar válogatott kézilabdázó nyártól csatlakozik egykori klubjához.

A 27 éves, 196 centi magas játékos ifjúsági éveit az édesapja, Mocsai Lajos által edzett Lemgo korosztályos csapataiban töltötte, később megfordult a svájci TV Suhr, a Pfadi Winterthur, illetve a Dunaferr együttesében. Jelenleg a nyolcadik helyen álló SG Kronau/Östringen játékosa.

"Mocsai Tamással egy újabb mozaikdarabka került helyére a Lemgo jövőjét illetően. Nagyon örülök, hogy egy fiatal, ám nemzetközi tapasztalattal bíró játékost igazoltunk" - nyilatkozta Fynn Holpert klubmenedzser.

A Lemgo legnagyobb sikereit a kilencvenes évek közepén aratta, amikor Mocsai Lajos vezetésével megnyerte a német kupát (1995, 1997), a Kupagyőztesek Európa Kupáját (1996), majd német bajnokságot is (1997). A csapat ezt követően 2002-ben lett kupaelső, s 2003-ban végzett a Bundesliga élén.

Mindent egy helyen az Eb-ről