Vágólapra másolva!
Az idény legnehezebb, oroszországi fellépése után könnyebb mérkőzések várnak az MKB-Euroleasing Sopronra és a MiZo Pécsre a nőikosárlabda Euroliga ötödik fordulójában.

A veretlenségüket múlt héten Moszkvában elvesztő, ezzel 3/1-es mérleggel álló soproniak szerdán az A csoportban sereghajtó Schiót fogadják. Az észak-olasz kisváros együttese eddig egyetlen meccset sem nyert, ezzel egyike a teljes mezőny négy nulla pontos csapatának. Soraiban régi ismerős látogat Magyarországra, a horvát Gordana Kovacevic ugyanis korábban több szezont is a zöld-sárgáknál töltött. Ami Székely Norbert mostani keretét illeti, biztosan hiányozni fog a pályáról bokaszalag-szakadása miatt a válogatott Horváth Zsuzsanna, aki várhatóan hetekig harcképtelen lesz.

A Pécs csütörtökön az újonc Salamancát fogadja, amely hozzá hasonlóan 2/2-es győzelem/vereség mutatóval rendelkezik a B jelű hatosban. A spanyolok - akárcsak a magyar bajnok - a csoportban még nyeretlen Namurt és Prahát verték eddig, és feltehetőleg nem a centerproblémái ellenére remek formában lévő Rátgéber-alakulat otthonában gyűjtik be harmadik diadalukat. A baranyaiak vasárnap 82-45-re verték a hazai bajnokságban nyolc forduló után még ugyancsak veretlen Szegedet, így már csak ők és a soproniak százszázalékosak az NB I-ben.

Szerdán a soproni, csütörtökön a pécsi meccs egyaránt 18 órakor kezdődik.

Mindent egy helyen az Eb-ről