Vágólapra másolva!
Kiril Lazarov, a bajnok MKB Veszprém férfikézilabda-csapatának macedón jobbátlövője bejelentette, hogy öt sikeres szezon után nyáron csapatot vált, és elhagyja Magyarországot. A klasszis elmondása szerint olyan ajánlatot kapott, amelyet nem utasíthatott vissza. Leendő csapatának nevét információnk szerint vasárnap hozza nyilvánosságra.

Lazarov ügye hosszú ideje húzódott már, a macedón játékos ígérete szerint Veszprémben maradt volna, amennyiben megkapja a magyar állampolgárságot. Hiába esett azonban át a különböző kötelező procedúrákon, s kerültek papírjai az államfő asztalára, egyelőre nem született döntés.

(Az ügy pikantériája az lenne, ha Sólyom László köztársasági elnök mégis aláírná a papírokat, noha Lazarov már jelezte, nem marad Magyarországon.)

Forrás: [origo]

A macedón jobbátlövő minden valószínűség szerint a horvát RK Zagreb csapatához készül. A kezilabda.com információja szerint a jövőre RK Croatia Osiguranje Zagreb néven induló csapat már megszerezte a Ciudad Realból Mirza Dzombát, a Barcelonából Igor Vorit, Celjéből Denis Spoljaricot, a Schaffhausenből a világbajnoksáég egyik nagy kapus-felfedezettjét, Dragan Jerkovicot, és a fehérorosz Mihail Niazhurát.

A Veszprém Kézilabda Fan Club egy kis videóösszefoglalóval búcsúzott a nyáron távozó játékostól.

Ha már macedónoknál járunk, egy hír a férfi válogatottat illetően: a nemzeti csapat új szövetségi kapitánya az egykori jugoszláv világbajnok játékos, Veselin Vujovic lett. A korábbi szerb kapitány nemcsak felnőtt csapatot, de a juniorokat is elvállalta, előbbinél Ilija Temelkovski, utóbbinál Zvonko Sundovski segíti munkáját.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!