Vágólapra másolva!
Bár a januári, németországi világbajnokságon még nem segíthette csapatunkat, a jövő évi, norvégiai Európa-bajnokságon már ott lehet a férfikézilabda-válogatottban Eklemovic Nikola, az MKB Veszprém irányítója.

Régóta várt erre a pillanatra Skaliczki László, a magyar férfikézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, és Eklemovic Nikola, a belgrádi születésű, immáron szerb-magyar kettős állampolgárságú irányító.

A kezilabda.com információja szerint az MKB Veszprém irányítója meghívást kapott az Eb-re készülő keretbe, s várhatóan ott lesz a norvégiai Európa-bajnokságon is.

"Három éve lemondtam a szerb válogatottságot, azóta Skaliczki Lászlóval sokat beszélgettünk erről a lehetőségről. A kapitány már a németországi vébére is meghívott a keretbe, de akkor az IHF nem járult hozzá a szereplésemhez, ki kellett várni a három évet" - nyilatkozta Eklemovic a Veszprém Kézilabda Fan Clubnak.


"Remélem, egészséges leszek, s maximálisan tudok segíteni a csapatnak. Itt élek tíz éve Magyarországon, itt is maradok, nem lesz furcsa a helyzet számomra."

A válogatott edzőtáborban készül az Európa-bajnokságra, illetve a decemberi, hagyományos Karácsony-kupára, amelynek ezúttal Szlovákia ad otthont.

A Karácsony-kupa programja:
december 20., csütörtök (Léva)
16.00: Magyarország - Lengyelország

december 21., péntek (Érsekújvár)
16.00: Szlovákia - Magyarország

december 22., szombat (Léva)
12.00: Magyarország - Csehország

Mindent egy helyen az Eb-ről