Vágólapra másolva!
Célegyenesbe fordult a magyar férfikézilabda-válogatott felkészülése a január 17. és 27. között Norvégiában sorra kerülő Európa-bajnokságra. A német és spanyol klubokban szereplő idegenlégiósokkal kiegészült keret pénteken Toulouse-ba utazott, ahol a címvédő francia válogatott ellen lép pályára szombaton.

A címvédő ellen kezdi meg igazi Eb-felkészülését a magyar férfikézilabda-válogatott, amely a Karácsony-kupa megnyerése után kiegészült légiósaival, két napig a Körcsarnokban edzett, majd Franciaországba utazott.

Az utolsó tréningen az [origo] kamerája is jelen volt, s Skaliczki László szövetségi kapitánytól gyorsértékelést kértünk.

"Az a fontos, hogy három hét után is elbírjuk egymás szagát" - mondta a szakvezető, aki azért hozzátette, fontos az összhang a csapaton belül, s nem csak azért, hogy jól együtt tudjanak bulizni, hanem azért, hogy a pályán is képesek legyenek játszani.


"Eklemovics személyén egy rutinos kézilabdázó jött, aki gyorsan be is illeszkedett. Személyében Buday Dani sérülése miatt egy olyan játékos érkezett irányítóposztra, aki sok nagy csatában edződött, s aki nyugalmat kölcsönözhet problémamegoldó képességével és kvalitásaival a társaknak is."

Arra a kérdésre, hogy mit lehet a franciák elleni két meccsen gyakolroni, Skliczki ezt válaszolta: "A világ egyik legjobbja ellen játszani mindig nagy kihívás. Egy ilyen találkozó megmutatja a hibákat, amelyeket orvosolni kell, ezekre muszáj megtalálni a megoldást.

A program:
január 5. (szombat), Toulouse:
17.30: Franciaország-Magyarország (tv: Sport2 - élő)

január 7. (hétfő), Miskolc:
18.00: Magyarország-Franciaország (tv: Sport1 - élő)

Mindent egy helyen az Eb-ről