Vágólapra másolva!
Az elmúlt két esztendő vízilabda-bajnokcsapata, a TEVA-VasasPlaket megkezdte felkészülését a következő bajnoki szezonra.

A kerethez a hét elején csatlakozott a négy új olimpiai bajnok pólós, az Olaszországból visszatért Hosnyánszky Norbert, az Egerből szerződtetett Kis Gábor, Varga Dénes és bátyja, az olimpiai All-Star csapatba is beválogatott Varga Dániel. Utóbbi vállműtétjét követően egyelőre még a partról figyeli a társakat. Velük és a kétszeres olimpiai bajnok, csapatkapitány Steinmetz Barnabással együtt összesen öt olimpiai bajnok képviseli a piros-kék színeket a 2008/2009-es idényben.

A Vasas erősségét - mint az a klub sajtóközleményéből kiderül - azonban nem csak ők jelentik, hiszen a tavalyi bajnokcsapat nagyrészt együtt maradt - igaz, a center Steinmetz Ádám távozott -, és a két új olimpiai bajnok mellett az együttes leigazolta az ugyancsak a pekingi csapat felkészülését segítő, junior világbajnok Vörös Viktort. A kispadon pedig a jól megszokott kettős, Földi László mesteredző és ugyancsak a válogatottal olimpiai címet ünneplő Mátéfalvy Csaba kapusedző lehet a garancia az újabb sikerekhez.

A Vasas újdonsült olimpiai bajnokai a szezon kihívásairól:

A TEVA-VasasPlaket férfivízilabda-csapata idén is bajnoki címvédésre és Magyar Kupa négyes döntőbe kerülésre törekszik, illetve az Euroligában ismét a Final Fourba jutást tűzte ki célul. Szintén remény, hogy minél több válogatott játékosa legyen a Vasasnak, a klub közleménye szerint akár hét játékos is bekerülhet a jövőben a keretbe, olyanok, akik még mindig nagyon fiatalok, de már bizonyítottak a felnőtt-, vagy a korosztályos válogatottakban

Markovits László, a Vasas Sport Club ügyvezető elnöke szerint idén is nagy sikereket érhet el a piros-kék pólócsapat: "A névadó szponzorainknak, támogatóinknak és a szakmai stábnak köszönhetően ismét lehetőségünk nyílik arra, hogy idén is a legjobbak közé tartozzunk mind a hazai, mind a nemzetközi porondon. Külön öröm számomra, hogy az egyesület jelenleg legsikeresebb szakosztálya a következő idényben öt olimpiai bajnokkal képviselteti magát."

A TEVA-VasasPlaket férfivízilabda-csapatának a játékoskerete: Fülöp Bence, Hosnyánszky Norbert, Hőna Dávid, Jónás György, Katonás Gergely, Kis Gábor, Kovács Róbert, Nagy Viktor, Steinmetz Barnabás, Takács Bálint, Tóth Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Vörös Viktor.

Mindent egy helyen az Eb-ről