Vágólapra másolva!
Bízik a jó Bajnokok Ligája-rajtban a Pick Szeged és az MKB Veszprém férfikézilabda-csapata. A Tisza-partiak a szombati nyitányon a svájci Schaffhausent fogadják, míg a veszprémiek a magyar bajnokság alapszakaszában is szereplő szlovák Tatran Presovhoz látogatnak vasárnap.

A Szeged célja, hogy továbbjusson a hatcsapatos csoportjából, ehhez a legjobb négyben kell végeznie. Az orosz Csehovszki Medvegyi és a spanyol Valladolid kiemelkedik a mezőnyből, így a többi rivális ellen kell begyűjteni a fontos pontokat, otthon pedig nem szabad botlani.

"Nem kell félnünk a svájciaktól, de könnyű meccsre sem számíthatunk. Fontos, hogy a Schaffhausen érezze, oroszlánbarlangba érkezett, mi pedig érezzük, a közönség teljes mértékben mögöttünk áll" - mondta Skaliczki László, a Tisza-partiak vezetőedzője. A Szeged 1996-ban debütált a BL-ben, és a szakvezető akkor is a helyi csapatot irányította.

Mikler Roland, a hazaiak kapusa viszont most játszik először a legrangosabb európai kupában.

"Izgatottan és kellő motivációval várom a BL-rajtot, először szerepelhetek a legjobbak között. A kapusedzőmmel rengeteget dolgozunk, a fizikai felkészítés mellett a videózásra, elemzésre is nagy hangsúlyt fordítunk, aminek meg kell majd látszania a pályán is" - mondta Mikler, aki megemlítette, fontos lesz egykori csapattársa, a volt dunaújvárosi Kukucka semlegesítése.

A szegedi meccsre a belépők 2500 forintba kerülnek.

A Veszprém arra hajt, hogy megnyerje csoportját, és elviekben nem okozhat gondot az eperjesiek legyőzése. Mocsai Lajos együttesének a német Hamburg a legnagyobb ellenfele, melyet a 2. fordulóban fogad a Veszprém Arénában.

Győzelemmel hangolt a BL-re a Presov

A Tatran Presov hazai környezetben öt góllal győzött a Csurgó ellen a Budapest Bank férfi kézilabdaliga csütörtöki mérkőzésén. A szlovák alakulat vasárnap a Bajnokok Ligájában az MKB Veszprémmel találkozik.

Eredmény:
Tatran Presov (szlovák) - Csurgó 39-34 (22-19)


A magyar érdekeltségű csoportok 1. fordulós programja, B csoport. vasárnap:
Sävehof (svéd) - Kolding (dán) 16.15
Montpellier (francia) - HSV Hamburg (német) 17.00
Tatran Presov (szlovák) - MKB Veszprém 17.30

C csoport, szombat:
Pick Szeged - Schaffhausen (svájci) 17.25

vasárnap:
Dinamo Minszk (fehérorosz) - Valladolid (spanyol) 16.00

A csoport csütörtöki nyitómérkőzésén:
Csehovszki Medvegyi (orosz) - Aalborg (dán) 39-29 (20-14)

Mindent egy helyen az Eb-ről