Vágólapra másolva!
A juniorválogatott után Kanadát is legyőzte a férfivízilabda-válogatott a Volvo-kupán (8-5). A zárónapon Romániával meccsel majd Benedek Tibor csapata.

Volvo-kupa:
Magyarország - Kanada 8-5 (2-1, 4-3, 1-1, 1-0)
a magyar góldobók: Kis G. 3, Bátori, Hosnyánszky 2-2, Vámos 1

A Kecskeméti Élményfürdőben rendezett torna szombati második meccsén csaknem az első negyed közepéig kellett várni az első hazai gólra, amelyet végül Bátori Bence szerzett emberelőnyben. Hosnyánszky Norbert megduplázta az előnyt, de Kanada a szünet előtt szépített.

A második nyolc percben Kis Gábor centerből, Bátori akcióból volt eredményes, ám a kanadaiak kiegyenlítettek (4-4). A nagyszünetre mégis kétgólos előnnyel vonulhatott el a magyar csapat, miután Hosnyánszky és Kis is megvillant.

A harmadik negyedet viszont a vendégek kezdték jobban, akik emberelőnyből szépítettek (6-5). Sőt az egyenlítéshez is közel álltak, de hibáztak, igaz, a magyar együttes is sorra elpuskázta lehetőségeit. Jellemző, hogy az addigi tíz emberelőnyből mindössze egyet fejezett be góllal a Benedek-csapat. Már csupán 21 másodperc volt vissza a játékrészből, amikor végre javult a helyzet: a balkezes Vámos Márton a kanadai kapuba bombázott (7-5).

A befejező negyednek éppen a fele pergett le, amikor eldőlt a mérkőzés: Kis harmadik centergóljával 8-5-re módosult az eredmény, s innen már nem volt visszaút a kanadaiak számára.

pénteken:
Románia - Magyar juniorválogatott 12-8 (4-2, 1-3, 4-2, 3-1)

A pénteki, első napi eredmények:
Kanada-Románia 12-11
Magyarország-Magyar juniorválogatott 13-7

A vasárnapi, zárónapi program:
Magyar juniorválogatott-Kanada 9.30
Magyarország-Románia 11.30

Mindent egy helyen az Eb-ről