A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
Győzelemmel kezdte meg szereplését a magyar férfivízilabda-válogatott a görögországi Szamarcidisz-kupán: az első nap nyitómeccsén két góllal verte Montenegró legjobbjait.

eredmény:
Magyarország - Montenegró 8-6 (3-0, 1-1, 3-2, 1-3)
a magyar góldobók: Szivós, Varga Dénes 2-2, Hárai, Hosnyánszky, Kis G., Madaras 1-1

Benedek Tibor együttese fegyelmezett, higgadt játékkal, kiváló védekező és kapusteljesítménnyel simán verte Montenegró csapatát - írta helyszíni tudósításában a www.vlv.hu szakportál.

A magyar csapat viharosan kezdett, a második negyed elején már 4-0-ra vezetett, amikor a rivális szépített, majd a harmadik negyed nyitányaként feljött 4-2-re. A folytatásban ismét a magyar alakulat irányított, s a kétszeres olimpiai bajnok Madaras Norbert találatával az utolsó játékrészre 7-3-as előnyre tett szert.

A befejező nyolc percben Varga Dénes emberelőnyös góljával lett 8-4, s bár a hajrában már csak montenegrói találat esett, így is magabiztos sikert aratott a magyar csapat.

Benedek Tibor a honlapnak így értékelt: "Nagyon fegyelmezetten játszottunk és nagyon jól védekeztünk. Szerettem volna, ha ezt a meccset vesszük a legkomolyabban a tornán. Ez sikerült, megtették a fiúk, nagyon profi módon játszottak végig, megérdemelt a győzelmünk."

Még pénteken másodszor is vízbe száll az együttes, az esti meccsen - 18.30 órától - Szerbia válogatottja lesz az ellenfél a lamiai ötcsapatos tornán, amelyen a házigazdák legjobbjai mellett még az olasz gárda vesz részt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!