A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Benedek Tibor szövetségi kapitány az utolsó pillanatig kivár, hátha nevezheti a kézműtéten átesett Varga Dánielt a férfivízilabda-világbajnokságra.

A július-augusztusi barcelonai vizes világbajnokságra készülő pólóválogatott szerdán sajtónyilvános edzésen vett részt a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában, ahol a 17 fős bő keretből 15-en jelentek meg. Hiányzott a kézműtétje után rehabilitációs munkát végző Varga Dániel és a kisebb betegséggel küzdő Kis Gábor.

A szövetségi kapitánynak jövő hétfőig kell kihirdetnie a Barcelonába utazó 13 fős keretet, de az továbbra is kérdéses, hogy Varga Dániel tagja lehet-e a vb-csapatnak. Benedek azt mondta, az utolsó pillanatig vár, és a döntést az orvosi stábbal együtt hozza majd meg. Hozzátette, megvan a terve arra az esetre is, ha a csapatkapitány nem vállalhatja a játékot.

Varga Dénes bízik fivérének felépülésében. "Fontos lenne a jelenléte, mégiscsak a csapat kapitánya, de ha mégse jön rendbe, akkor is erős kerettel vágunk neki a világbajnokságnak" - mondta a horvát Primorje Rijekában légióskodó pólós.

Decker Ádám, a Szeged játékosa szerint a válogatott célja egyértelműen a négy közé jutás, de már a negyeddöntőben is kemény mérkőzés várhat rájuk, mivel egyre kiegyenlítettebb a mezőny. "Ez az 1983-1985-ös születésű generáció már az utánpótlás-válogatottakban is együtt szerepelt. Az összeszokottság lehet majd az egyik legnagyobb erősségünk" - mondta.

A három kapus, Decker Attila, Lévai Márton és Nagy Viktor mellett 14 mezőnyjátékos alkotja a jelenlegi keretet: Bátori Bence, Bedő Krisztián, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Hárai Balázs, Hosnyánszky Norbert, Jansik Dávid, Kis Gábor, Madaras Norbert, Szivós Márton, Török Béla, Varga Dániel, Varga Dénes és Vámos Márton.

Közülük négyen nem utazhatnak majd Barcelonába.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!