Vágólapra másolva!
Nikola Karabatic, a Barcelona férfikézilabda-csapatának világklasszisa azt szeretné, ha csak akkor hasonlítanák össze Neymarral, miután a brazil válogatott futballista is világbajnok lesz.

Nikola Karabatic hízelgőnek, de megalapozatlannak tartja a Neymarral való összehasonlítgatást. "Megtisztelő, hogy az emberek a brazil csatárhoz hasonlítgatnak, de azt hiszem, én már nyertem néhány címet is. Ha Neymar is nyer egy-két világbajnokságot, akkor majd beszélhetünk erről" - nyilatkozta a Mundo Deportivónak.

A 2007-ben a világ legjobbjának választott kétszeres olimpiai, kétszeres világ- és kétszeres Európa-bajnok francia kézilabdázó pályafutása során megfordult a német THW Kiel csapatában is, de a legtöbb mérkőzést a Montpellier színeiben játszotta. Egészen a tavaly őszi fogadási botrányig, akkor azzal gyanúsították meg, hogy több társával és azok családtagjaival saját csapata ellen fogadott a HB Cesson-Rennes ellen elbukott bajnokin.

A francia szövetség első fokon hatmérkőzéses eltiltással sújtotta, amit a fellebbviteli bizottság végül eltörölt. Karabatic januárban a francia Pays d'Aix együtteséhez igazolt, innen vette meg a nyáron a Barcelona.

Nikola Karabatic Forrás: AFP/Pascal Guyot

"Nem foglalkozom a múlttal, azért jöttem Barcelonába, hogy kézilabdázzam" - nyilatkozta, hozzátéve, hogy számára igazi motivációt jelent, amikor olyan csapat mezét viselheti, amely minden létező sorozatban a végső elsőségre törekszik.

Az Andorrában edzőtáborozó együttes számára a csődbe jutott Atlético Madrid megszűnésével a spanyol bajnokság és kupamegnyerése nem lehet probléma, a legnagyobb feladatot majd a Bajnokok Ligája jelenti.

"Sajnálom, hogy az Atlético végleg eltűnt, szomorú, hogy nem játszhatok egy ilyen kiváló csapat ellen. De így is maximális koncentrációra lesz szükségünk, mert egy kemény szezon elé nézünk, a BL-ben a Paris Saint Germain, a Kiel vagy a Hamburg nagy ellenfél lesz."

Mindent egy helyen az Eb-ről